Milliárdos üzletemberek elárulták, milyen szellemiségben nevelik gyerekeiket

Siker2020. okt. 23.Növekedés.hu

Zuckerbergék, Warren Buffett és a Gates házaspár is arra törekszik, hogy a hatalmas vagyonuk ellenére gyermekeik jó példát lássanak, és ne váljanak elkényeztetett felnőttekké.

Mark Zuckerberg nettó vagyonát 97,7 milliárd dollárra becsüli a Forbes. A Facebook vezérigazgatója és felesége, az elismert gyermekorvos és filantróp Priscilla Chan szinte bármit megvehetnének két lányuknak, de elmondásuk szerint nem szeretnék őket elkényeztetni. 2015-ben született első kislányuk, Maxima Chan Zuckerberg (Max), 2017-ben pedig második kislányuk, August Chan Zuckerberg.

"Először is, nem veszünk meg nekik mindent"

- mondta Zuckerberg egy interjú során.

"Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos."

A két lány kiveszi a részét a ház körüli feladatokból is, az apjuk szerint rendszeresen van házimunkájuk. Zuckerberg ezt alá is támasztotta egy rövid videóval a Facebookon, amiben látszik, hogy lányai segítenek bepakolni a mosogatógépet. A videóhoz humorosan azt írta megjegyzésként: „Szülői mérföldkő elérve.”

"Mark és én mindkettőjüket elvisszük az irodába, hogy lássák, mit csinálunk, hogyan járulunk hozzá a világ működéséhez. A tennivalók „haza is jönnek velünk”

– tette hozzá Priscilla Chan.

A 90 esztendős Warren Buffett is megosztotta korábban gondolatait a gyermeknevelésről. Három gyermeke van: Susan, Howard és Peter, akik ma már mind a hatvanas éveikben járnak. Elmondása szerint mindegyiküknek teljesen normális gyermekkora volt. Egy egyszerűbb házban éltek, bár a szülők megengedhették volna, mégsem költöztek fényűzőbb ingatlanokba, és magánrepülőgépekkel sem utaztak. Iskolabusszal mentek be az iskolába és állami intézményekbe jártak.

Buffett az ugyancsak milliárdos Bill Gates társaságában alapította a The Giving Pledge nevű alapítványt, amely kezdeményezésnek a milliárdos tagjai megfogadták, hogy vagyonuk nagyobb részét jótékony célokra fordítják.

Bill és Melinda Gates kemény munkájukkal és jótékonykodással mutatnak példát gyermekeik, Jennifer, Phoebe és Rory számára.

"Ha az élet tehetséggel vagy kincsekkel áld meg, akkor felelősséggel tartozunk, hogy ezeket az ajándékokat a lehető legjobban és minél okosabban használjuk fel"

- írta Gates a The Giving Pledge weboldalán.

(via CNBC)