Joghallgatókat oktat a magyar csevegőrobot

Tech2017. okt 18.Növekedés.hu

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói az iLex startup mesterséges intelligencia-alapú oktatási eszközétől tanulhatják a polgárjogot – számolt be a FinTechRadar. A Lexi névre keresztelt csevegőrobot a félév során a diákokhoz hasonlóan tanul, így egyre bonyolultabb kérdésekre is képes válaszolni, mire eljönnek a vizsgák. Ily módon a joghallgatók képzéséhez hozzájárul, noha egyelőre még a tárgyalóteremben nem lehet vele találkozni. Az iLex a csevegőrobotot az IBM Cloud termékére építtette, amely tárhelyet és fejlesztőrendszert is biztosít a kognitív technológiás innovációhoz. A robotot egyelőre csak egyetemi előadókban használják, de az iL tervezi, hogy hamarosan a cég oldaláról is elérhetővé válik Lexi. Egy éven belül a robotügyvédnek 1,8 millió jogi kérdést kell tudnia megválaszolni. “A gépi tanulás megváltoztat mindent, amit eddig az ügyfelekkel való kapcsolattartásról gondoltunk. Lexi csak az első lépés a hosszú úton, mi pedig már olyan rendszereken gondolkodunk, amelyek a mesterséges intelligenciát használva ennél is összetettebb jogi tanácsadásra képesek” – mondta Ritter Marianna, az iLex vezérigazgatója. Nem Lexi az első robotjogász a világon. Ilyet a Sberbank már január végén munkába állított, amely 3 ezer alkalmazott munkáját könnyíti meg, illetve váltja ki részben. Az ügyfelektől orosz bankhoz az beérkező panaszleveleket a szoftver automatikusan tudja kezelni. A robotügyvéd az egyszerűbb eseteket képes automatikusan elintézni, az ügyintézők és ügyvédek ezáltal a bonyolultabb ügyekre tudnak koncentrálni. A megoldás miatt lesznek, akiktől megválnak, de sokak átképzését is tervezik. Az Egyesült Államokban júliusban felbukkant robotügyvéd pedig különféle bírságok befizetését segít elkerülni, illetve megfogalmazza az amerikai polgárok helyett a hivatalos leveleket is.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.