A legdrágább magánszigetek a világon

Utazás2019. szept. 14.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A Fülöp-szigetek, az Egyesült Arab Emírségek, a Karib-térség és Portugália rejti a legdrágább magánszigeteket, ahová csak akkor juthatunk el, ha nagyon mélyen a zsebünkbe nyúlunk.

A The Richest magazin rangsorolta a legdrágább magánszigeteket, amelyek közül van, amelyik még mindig eladó, de van olyan is, ahol már a befektetők luxus üdülőhelyeket építettek ki.

Little Pipe Cay – 85 millió dollár

A Bahamákon lévő Exuma-szigetek egyike, Little Pipe Cay számos filmben szerepelt már, köztük James Bond-filmben és a Karib-tenger kalózai-sorozatban is. A sziget most 85 millió dollárért eladó. Jelenlegi tulajdonosai a nemrégiben elhunyt milliárdos, Michael Dingman örökösei. Aki végül megvásárolja a szigetet, annak Johnny Depp lesz a szomszédja, neki ugyanis nem messze szintén van egy szigete. A Little Pipe Cay 270 mérföldre fekszik Miamitól, öt ház található rajta, mind az óceánra néző kilátással.

Ronde Island – 100 millió dollár

A sziget a Karib-tenger egyik leghíresebb trópusi paradicsoma, értéke 100 millió dollár. Amikor 2007-ben először eladóvá vált, akkor még a legdrágább sziget volt a piacon, azóta azonban leelőzték. A sziget területe 2 ezer hektár, a tengerbe pedig csaknem 50 méterre le lehet látni, annyira tiszta a víz. A szigeten ezenkívül lenyűgöző kvarckristályokkal és természetes kőoszlopokkal tarkított barlangok is megtalálhatóak.

Lisbon Island – 350 millió dollár

A 350 millió dollárba kerülő, több mint 3 ezer hektáros sziget Portugáliában található, nem messze a fővárostól, Lisszabontól. Nemrég szóba került, hogy néhány ingatlanfejlesztő luxusnegyedet építene a szigeten, golfpályákkal és elegáns villákkal. Egyelőre még érintetlenül várja a sziget a befektetőit.

Al Marjan – 450 millió dollár 

A 115 hektáros Al Marjan szigetcsoportot mesterségesen hozták létre, és 450 millió dollárért vásárolható meg. A korall alakú szigetcsoport az Egyesült Arab Emírségekben található. A létesítményen már vannak luxusszállodák és kiépített strandok, ráadásul a környék is népszerű turistacélpont, mindez hozzátesz az eladási árához.

Banwa – 100 000 dollár / éjszaka

A világ legdrágább magánszigetén egyszerre legfeljebb 48 személy tartózkodhat, összesen hat tengerparti villában. A házakhoz pezsgőfürdő és medence is tartozik. Az ablakok egészen a plafonig érnek, a vendégek így szinte bárhonnan gyönyörködhetnek a trópusi tájban. Banwa a Fülöp-szigeteken található, két órára a fővárostól, Manilától. A vendégeket 15 hektárnyi terület várja: teniszezhetnek, kajakozhatnak, strandröplabdázhatnak, de a sziget rendelkezik saját edzőteremmel, masszázsközponttal és pilates stúdióval is.