Nyaralóhelyek, ahová magángépükkel repülnek a gazdagok

Utazás2019. aug 18.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Európán belül Mallorca, Ibiza és Szardínia, míg az amerikai kontinensen a Bahamák, Puerto Rico és a Kajmán-szigetek számít a magán repülőgéppel utazó nyaralók fő célpontjainak.

Egyre népszerűbb a magángéppel történő repülés a világ szupergazdagjai körében. Közel 10 százalékkal nőtt ugyanis tavaly a magángéppel történő repülőutak száma – derül ki a Knight Frank ingatlan-tanácsadó cég és a WingX repülőipari tanácsadó cég közös elemzéséből. Az amerikai kontinens szigeteire közel 30 ezer alkalommal repültek magángépek, amivel ez a kontinens számít a magángépes forgalom fő csomópontjának. Az amerikai kontinensen belül a Bahamák, Puerto Rico és a Kajmán-szigetek jelenti a fő desztinációkat – számol be az elemzésről a Fortune magazin. 

Kajmán-szigetek

Kajmán-szigetek

Az elemzésből az is kiderül, hogy a magángépeket használó csúcsgazdagok a közeli egzotikus helyszíneket részesítik előnyben a pár napos kiruccanásaiknál. Így például a Bahamák esetében a magángéppel érkezők nagy része az Egyesült Államokban, Kanadában száll fel gépére. 

Európán belül Mallorca, Ibiza és Szardínia számít a fő célpontoknak, ahová jellemzően a közeli országokból, így Spanyolországból és Németországból érkeznek a vagyonos utazók.

Az ázsiai-csendes-óceáni térségen belül pedig a Fülöp-szigetek, Maldív-szigetek és Bali a magángéppel repülők fő desztinációi. Ebben a régióban több mint 80 százalékkal nőtt az ilyen jellegű utazások száma, ami a Kínában zajló vagyonosodási boomot tükrözi, amely során szinte minden másnap egy új milliárdos bukkan fel. A Bloomberg a világ 500 leggazdagabb emberét rangsoroló listáján szereplő személyek több mint negyede már ázsiai.

Szardínia

Szardínia

Egy magángép ára néhány millió dollártól akár több mint 50 millióig is terjedhet.

A gépek fenntartása a vételárat megközelítő költségbe kerülhet, ha figyelembe vesszük az üzemanyagárakat, illetve a géphez szükséges személyzet költségét. Egy tavalyi elemzés szerint a magángépek tulajdonosainak mintegy harmada több mint 500 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. 

BIZTOSÍTÁS
A rovat támogatója:
Így vásároljunk tudatosan használtautót
Nem egyszerű a használtautó-vásárlás menete, viszont érdemes megfontoltan cselekedni, bonyolult az utólagos reklamáció. A legjobb biztosítási ajánlat sokat segíthet.
Biztosítás2020. okt 17.
A Groupama az Év Biztosítója
Negyedik alkalommal, az idén is elnyerte a Groupama Biztosító a MoneyMoon Awards-on az Év Biztosítója elismerést. A biztosítási eszközalap kategóriában a társaság hat eszközalapja is az első helyen végzett. Megkapták a Legjobb Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjat is.
Biztosítás2020. okt 26.
Egy szakterületi rangsor alapján az SE a világ 250 legjobb egyeteme közé került
A Times Higher Education (THE) szerdán megjelent szakegyetemi világrangsora szerint a Semmelweis Egyetem (SE) az orvos- és egészségtudományi területen a világ 250 legjobb felsőoktatási intézménye közé került.
Hírekegy napja
Koronavírus - Meghalt 43 beteg, 2291-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 43, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2291 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.
Hírek2020. okt 28.