Peru új természeti kincse: a Szivárvány-hegy

Utazás2019. okt. 16.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A lenyűgöző szépségű, színes hegygerincet nemrég fedezték fel, azóta viszont már rengeteg turistát vonzott. Megközelíteni nem könnyű, az extrém túrát csak kevesen vállalják, de a szivárvány színű hegyvonulatok látványa minden fáradozást megér.

A Vinicunca hegylánchoz tartozó Szivárvány-hegy az Andok 5000 méteres hegycsúcsai között helyezkedik el, Cusco városától két-három órányi autóútra. Cusco Peru délkeleti részén fekszik, mintegy 340 000 lakosa van, egykoron az Inka Birodalom fővárosa volt.

A nehezen megközelíthető természeti jelenség csak néhány éve lett ismert, ezért alig található róla információ. A helybéli lakosok szervezett utak keretében rendszeresen viszik ide a turistákat: az 5 órás túra 4100 méterről indul és nagyjából 5000 méter magasságban bukkannak elő a festménybe illő színes sziklák.

A hely a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét. A Lonely Planet szerint

napi körülbelül 1500 látogató érkezik ide, harmada annak a mennyiségnek, mint akik a Machu Picchu-t nézik meg.

Az egyre növekvő népszerűsége miatt a környezetvédők és geológusok attól tartanak, hogy lassan elkopik a hegy csúcsa a turisták lába alatt. Az idegenforgalmi igazgató úgy nyilatkozott, a szomszédos térségek polgármestereivel együtt nagy hangsúlyt fektetnek a fenntartható turizmus tervének kidolgozására.