Amerikai privát séf: így étkeznek az emberek, ha nem számít a pénz

Egészség2022. nov. 20.Növekedés.hu

Brooke Baevsky privát séf Beverly Hillsben, és profi sportolóktól kezdve az A-listás hírességeken át a királyi családokig, elit ügyfeleknek készít ételeket. Mit esznek a gazdag ügyfelei egy átlagos napon?

Az, hogy gazdag ügyfelei vannak, Baevsky számára igen nagy előnyt jelent; jellemzően nincs pénzbeli korlátja annak, hogy mit vásárolhat és mennyit költhet élelmiszervásárláskor.

Az ilyen típusú ügyfelek a lehető legfrissebb és legjobb minőségű alapanyagokat helyezik előtérbe

mondta el.

Baevsky gyakran dolgozik együtt táplálkozási szakemberrel vagy edzővel, hogy fogásai biztosan megfeleljenek ügyfelei táplálkozási igényeinek.

Az ügyfeleim szeretik tudni, hogy pontosan mi van az ételükben

– emelte ki Baevsky.

A gazdagok szeretik a napot citromos vízzel vagy házilag készített gyümölcslevekkel kezdeni.

De az olyan turmixokat is gyakran fogyasztják reggelente, amelyek tele vannak „szuperételekkel”.

Baevsky jellemzően olyan probiotikus gyümölcslevet készít, amelyben frissen préselt zöldségek, például fodros kel, római saláta, zeller vagy uborka is található.

Ha reggeliről van szó, a privát séf általában a következő ételek valamelyikét készíti:

  • "Szarvasgombás" rántotta: tojás, reszelt szarvasgombával.
  • Japán stílusú omlett, hajdina pirítóssal és avokádóval, mikrozöldekkel és olívaolajjal.
  • Kókuszjoghurt granolával, amely goji bogyókat, méhpempőt és kókuszreszeléket tartalmaz. Erre jellemzően bio gyümölcsök és méz vagy agave szirup kerül.
  • "Superfood" palacsinta vagy gofri chia magokkal, lenmaggal, makadámiadió-liszttel és quinoa liszttel készítve.

Az ebéd jellemzően így néz ki:

  • "Zoodle" tésztaleves: Marha- vagy csirkehúsból készült csontleves cukkinitésztával és zöldségekkel.
  • Mediterrán ihletésű saláták grillezett cukkinivel, paprikával és padlizsánnal. Ezeket kurkumás szószokkal vagy vegán ranch dresszinggel és gyógynövényekkel, és a fogást néha csicseriborsóval és egészséges zöldekkel egészíti ki.
  • Bio, sovány halak, például tőkehal, nyelvhal és friss lazac.
  • Egészséges zöldségek köretként diófélékkel és magvakkal.
  • Vadrizs fűszernövényekkel.

Vacsorára Baevsky gyakran készíti a következő fogásokat:

  • Organikus, sovány hal.
  • Grillezett csirke, alacsonyabb kalóriatartalmú zöldségtésztával.
  • „Karfiolrizs”.
  • Bio, párolt zöldségek, olajmentes fokhagymás szószokkal.
  • Hummusz mártogatós.
  • Baba ghanoush.
  • Vegán tzatziki mártás kókusztejjel, uborkával, citrommal, kaporral és petrezselyemmel.

Baevsky szerint remek ízt tud elérni hozzáadott zsírok és cukrok nélkül, ha citromot, friss fűszernövényeket, chilit és citrusféléket használ ízesítésként. Emellett arra is odafigyel, hogy a növényi olajat és a repceolajat avokádóolajjal és szezámolajjal helyettesítse.