Dollármilliárdokat emészt fel a világ leggazdagabb emberének szenvedélye

Elemzések2019. júl. 28.Növekedés.hu

Vagyonának nagy részét űrtechnológiai vállalatának fejlesztéseire fordítja Jeff Bezos.

Jeff Bezos a 25 éve alapított online áruházából, az Amazonból származó 124 milliárd dolláros vagyonának nagy részét a Blue Origin űrtechnológiai vállalatának fejlesztéseire fordítja, mert – ahogy azt a CBS-nek nemrégiben adott interjúban kiemelte – úgy gondolja, hogy ezzel fontos dolgot tesz a Föld, a jövő generációi számára.

„Ezzel a kérdéssel nagyon komolyan foglalkozom, egész életemben ezen jár az eszem” – tette hozzá. Bezos elmondta:

ez a szenvedély akkor találta meg, amikor gyerekként látta Buzz Aldrin és Neil Armstrong Holdra szállását.

Szerinte az emberiségnek az űrbe kell mennie, ha azt akarja, hogy továbbra is virágzó civilizációval rendelkezzen. „Mint faj nagyra nőttünk, a bolygónk meg viszonylag kicsi. Ennek jeleit láthatjuk a klímaváltozásban, a Föld szennyezésében. Elpusztítjuk a bolygónkat. Robotszondákat küldtünk a naprendszer minden bolygójára, és kiderült, a Föld a legjobb választás, ezért meg kell őriznünk a Földet” – mondta.

Úgy véli, több száz év múlva realitássá válhat, hogy a Földön már nem lesznek szennyező nagy gyárak, mivel a termelés majd az űrbe helyeződik át.

blue origin

Többek között ennek kialakításán is dolgozik a Blue Origin. Sok generáció múlva Bezos szerint az emberek majd képesek lesznek az űrben élni önellátó struktúrákban. Ennek első lépéseként Bezos szerint az űrturizmust kell megvalósítani. A Blue Origin már tesztel is egy járművet (New Shepard), amely embereket vinne fel az űrbe rövid utazásokra.