Istálló a repülőn? Öt elképesztő luxus-magángépet mutatunk be

Elemzések2020. júl. 29.D.J.

Akad olyan milliárdos, akinek a repülőjébe egy külön istálló is be van építve, más a belső teret, ahol csak lehetett arannyal vonta be. Az extravagáns magángépekből készítettünk egy összeállítást.

Airbus A380 Custom

A szaúdi királyi család repülőparkjában akad egy egészen egyedi darab. A világ legnagyobb utasszállító repülőjét egy Airbus A380-ast alakítottak át a saját igényeik szerint. A gépben van egy szoba, amely kifejezetten imádkozásra lett kitalálva. Bármerre is menjen a repülő, az imaszőnyeg mindig Mekka felé néz. A Repülő Palotának is hívott 402 millió dolláros gépben a lovaknak és a tevéknek még egy istálló is ki van alakítva.

Boeing 747-8 Intercontinental BBJ

A világ legdrágább magángépe 558 millió dollárt kóstál. A 445 négyzetméteres belső térben két nappali, egy ebédlő és több hálószoba is helyett kapott. Az anyaghasználatnál sem fukarkodtak: a mosdó például teljesen aranyból készült. Hogy ki az Ég Királynőjének is nevezett gép tulajdonosa, azt nem tudni. A kiléte nem publikus.

Boeing 747-430

Úgy hírlik, hogy Brunei szultánja, Hassanal Bolkiah a magángépét saját maga szokta vezetni. Mivel rajong az aranyért, ezért a belső terek jóformán nemesfémmel vannak kitapétázva. Eredetileg a repülő mintegy 100 millió dollárba került, de a díszítések több mint a duplájára növelték az értékét.

Boeing 747-8 VIP

Egy jobbfajta magánrepülő akár 7-8 ezer kilométert is meg tud tenni egyetlen tankkal. Ez a gép, amely kifejezetten egy hongkongi milliárdosnak, Joseph Lau-nak készült viszont messze az átlag felé magasodik: a hatótávolsága ugyanis 17 ezer kilométer. A Budapest-New York távolságot újratöltés nélkül is könnyedén meg tudja tenni akár kétszer is. Az edzőterem és a vendégszobák mellett egy jókora iroda is helyet kapott a repülőben, ahol akár igazgatósági üléseket is lehet tartani.

Gulfstream III

Tyler Perry amerikai producer, színész és rendező nem akart lemondani a filmélvezetről a felhők fölött se. Úgyhogy a magánkönyvtár és a konyha mellett több moziszobát is berendezett a repülőjén. A gép főleg egy tragédia kapcsán vált ismertté. Whitney Houston holttestét még 2012-ben, ugyanis ez a repülő szállította el az énekesnő szülővárosába.