Luxusmárka kollekcióval jelentkezett a Kincsem Group, rangosabb helyszínt nem is találhattak volna a bemutatóhoz 

Elemzések2023. aug. 13.Kovács Dániel

Jövőre érkezik a Kincsem Hyper GT prototípusa, a cég addig is előrukkolt egy teasernek szánt luxusmárka kollekcióval, amelyet a napokban mutattak be a Qatar Goodwood Festivalon. A jeles eseményre a táska és ékszer kollekció mellett egy kiváló tokaji pezsgővel is készült a Kincsem Group, amit egyből sikerült a legjobb francia pezsgők mellé és fölé pozícionálni.

Hosszútávú együttműködési megállapodást kötött a Goodwood Racecourse a Kincsem Group-pal, ami lehetővé teszi, hogy az utóbbi hivatalos szponzora legyen az "Owners & Trainers" létesítménynek minden eseményen a Sussex-i pályán, kezdve a Qatar Goodwood Festival idei hetével - tudta meg a Növekedés.hu. 

A Goodwood Racecourse egy világhírű lóversenypálya Angliában,  Goodwood House közelében, amelyet Richmond hercegének családja irányít. Ez ad otthont az éves Glorious Goodwood találkozónak, amely a brit lóversenynaptár egyik csúcspontja, valamint számos rangos rendezvénynek.

Történelmi érdekesség, hogy Kincsem ezen a pályán lett világhírű amikor külföldi versenylóként megnyerte 1878-ban a Goodwood World Cup-ot.

Ilyen a napokban véget ért Qatar Goodwood Festival, amelyet augusztus 1. és 5. között rendeztek, és amelyen Bak Tibor, a Kincsem Group alapítója adta át az idei Coral Kincsem Handicap Stakes verseny győztesének járó trófeát, egyúttal a hidrogénmeghajtású hiperautó fejlesztéséről híressé vált Kincsem új, lifestyle termékekkel mutatkozott be. 

- A Kincsem brand fejlesztese alatt mindig lifestyle brandben gondolkodtunk. Már a legelső brandet meghatarozo whitepag-et is így készítettem, amikor elképzeltük a célközönséget.

Természetesen a vezető termékünk továbbra is a Hyper GT, amit kiegészítenek az órák, ékszerek, divat kiegészítő és a pezsgő

- mondja a Növekedés.hu-nak Bak Tibor hozzátéve, a Goodwood-i fesztiválokon gyakorlatilag a víz helyett is pezsgőt isznak a vendégek így az megkerülhetetlen tényezője a Goodwood-hoz kapcsolódó Kincsem Lifestylenak. 

A Kincsem brand

Kincsem bár magyar borokkal és pezsgőkkel

- Hála az égnek a magyar borok világverők, és olyan csapatot sikerült megnyerni Tokajban a Kincsem Pezsgő mögé, akik nem tulzással jelenleg a világ legtehetségesebb borászai között vannak.

Öt éve fejlesztenek egy új pezsgő készítési eljárást, ahol gyakorlatilag hozzáadott cukor és kén nélkül hoznak létre pezsgőt. A partner pincészet a Tokaj Hétszőlő, amely az egyetlen Bio és Premier Cru minősítésű dűlő Tokajban.

Amikor a prototípusokat megkóstolta a Richmond hercege és a Goodwoodi menedzsment, azonnal több éves kizárólagos szállításról kezdtünk tárgyalni - eleveníti fel Bak Tibor. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 2027-ig egy Champagne mellett csak a Kincsem Pezsgő szolgálható fel a Goodwoodban rendezett loversenyeken. 

- A jelenlegi Qatar Goodwood Festival egy teaser volt számunkra, ahol elkezdtük felvezetni a Kincsem brandet a célközönségnek. A versenyló tulajdonosok bárja a Kincsem Owner & Trainers Bar nevet  kapta, és hamarosan a legjobb magyar borok és pezsgők jelennek meg a kínálatában - mondja a cégvezető hozzátéve, itt mutatták be a táska és ékszer kollekciót is.

Utóbbit az a Kincsem kupa inspirálta amelynek az elkészítése több mint 330 óra kézimunkát igényelt és egy gyönyörű térbeli 25 centis Rhodium paripa ékszer van tetején, amit a Hyper GT formavilága inspiràlt. Ez a Kincsem Goodwood vándorkupa amit minden évben a győztes futam tulajdonosa vihet haza. 

A legjobb francia pezsgők mellé és fölé pozícionálták a hazait

Qatar Goodwood Festivalra egy igen különleges pezsgővel készültünk, amelynek származási helye egy Premier Cru minősítésű dűlő Tokajban, a pezsgő készítés szakmai vezetését végző főborász pedig az a Gincsai Tamás aki 38 évesen 36 aranyérmet nyert, ebből 11-et a London Decanteren.

Szóval nincs még egy olyan hely ezen a bolygón ahol a furmint és a hárslevelű bio és premier cru minősítésű, ez és a pioneer elkészítési eljárás ad egy olyan exkluzivitást  a Kincsem Tokaji pezsgőnek amivel Goodwoodban teljesen újra pozicionalhattuk árazás tekintetében ezt a magyar terméket, mégpedig a legjobb francia pezsgők mellé és fölé - mutat rá Bak Tibor.

“Ez egy nagyon izgalmas partnerség egy olyan márkanévvel, amely szorosan kötődik a lóversenyzéshez. A Kincsem luxusmárkája több szempontból is nagyon jól illeszkedik Goodwoodhoz, és az itteni programokhoz. Nagyon várjuk, hogy a következő években kibővítsük a Kincsemmel való együttműködést" - mondta egy, a napokban tartott sajtótájékoztatón Richmond hercege. 

Jól halad a Kincsem Hyper GT fejlesztése is. Ahogy azt korábban megírta a Növekedés.hu, amerikai védelmiipari fejlesztéseket szerzett meg a Kincsem luxus sportautót fejlesztő BAK Motors. A hidrogénmeghajtáshoz használt futurisztikus technológia fejlesztésébe mára a Honvédelmi Minisztérium is beszállt.

Hamarosan érkezik az első magyar hiperautó prototípusa

Mindemellett jól halad a Kincsem Hyper GT fejlesztése is. Ahogy azt korábban megírta a Növekedés.hu, amerikai védelmiipari fejlesztéseket szerzett meg a Kincsem luxus sportautót fejlesztő BAK Motors. A hidrogénmeghajtáshoz használt futurisztikus technológia fejlesztésébe mára a Honvédelmi Minisztérium is beszállt.

A HM hivatalos kezdeményezésére ma már a brit és a kanadai védelmi minisztérium is támogatja a Kincsem hidrogénhajtóművének katonai specifikus fejlesztését, amivel a jövő harcjárművei Kincsemhez hasonlóan a legnagyobb verseny, vagy  katonai nyelven szólva műveleti tempót tudják elérni.

Erről májusban beszélgettünk a cégvezetővel, aki azt is elárulta, a digitális térben jól haladnak a hiperautó fejlesztésével, és hamarosan elkezdik a statikus prototípusok megépítését, amelyet a tervek szerint 2024 júliusi Goodwood Festival of Speeden fognak bemutatni.