A diszlexiám segített abban, hogy sikeres legyek – vallja a milliárdos üzletember

Hírek2019. okt. 28.Növekedés.hu

Richard Branson, a Virgin Csoport dollármilliárdos alapítója szerint részben diszlexiájának köszönheti sikereit. Úgy véli, a diszlexiás emberek olyan készségekkel rendelkeznek, amelyek a jövő munkaerőpiacán egyre fontosabb szerepet kapnak majd.

A napokban megjelent blogposztjában Richard Branson azt emelte ki, hogy a diszlexiás emberek egyik erőssége az élénk képzelőerő, megjegyezve, hogy Thomas Edison, Henry Ford és Steve Jobs is diszlexiásak voltak – számol be a CNBC. 

„A diszlexiám már a kezdetektől fogva szerepet játszott a Virgin fejlődésében, és kulcsfontosságú szerepet játszott a sikereinkben – írja a Virgin Csoport dollármilliárdos alapítója.

Ez segített abban, hogy nagyban gondolkodjak, de az üzeneteinket egyszerűen fogalmazzuk meg. Az üzleti világ gyakran a számokban veszik el. Bár a részletek, az adatok fontosak, a megálmodás, a megfogalmazás, az innoválás képessége az, ami elválasztja a sikerest a sikertelentől – teszi hozzá.

Branson szerint a diszlexiához kapcsolódó készségekre igen nagy szükség lesz a munka új világában. Hivatkozik az EY tavalyi jelentésére, amely szerint a diszlexiás emberek jellemzően éppen olyan készségekkel rendelkeznek, amire igény lesz a jövő munkaerőpiacán. 

„A problémamegoldásra, a kreativitásra, a képzelőerőre nagy kereslet lesz a mesterséges intelligencia és az automatizáció elterjedésekor” – véli Branson.

Fel kell hagynunk azzal, hogy azt várjuk, minden gyermek ugyanúgy gondolkodjon. Támogatnunk, ünnepelnünk kellene a neurodiverzitás minden fajtáját, és bátorítanunk kellene a gyerekeket a képzelőerejük, kreativitásuk és problémamegoldó képességeik megélésében, amelyek a jövő készségei.

Azt, hogy a kreativitás egyre fontosabb lesz a jövőben, egyre szélesebb körökben ismerik el. Augusztusban, az Oracle innovációért felelős alelnöke nyilatkozott úgy a CNBC-nek, hogy kreatív készségekre lesz szükségük a munkavállalóknak a jövőben ahhoz, hogy elkerüljék a robotokkal történő helyettesítésüket. 

 A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 4,77 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.