Két mentőprogamot és egy új alapot biztosít a Hiventures a bajba jutott cégeknek

Hírek2020. ápr. 28.MTI

A járványhelyzet miatt bajba került, de jól prosperáló, nagy növekedési potenciállal rendelkező startupokat, kis- és középvállalkozásokat, valamint nagyvállalatokat segíti két mentőprogramjával és egy új alap felállításával a Hiventures alapkezelő.

A 30 milliárd forintos keretösszegű startup mentőprogramban ügyletenként maximum 150 millió forinttal, 1 százalékos belépési tulajdonrészért cserébe tőke és tagi kölcsön formájában finanszírozzák az innovatív vállalkozásokat - jelentette be Katona Bence, a Hiventures Zrt. vezérigazgatója az alapkezelő keddi online sajtótájékoztatóján.

A kkv mentőprogramban 41 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, az igényelhető finanszírozás 50-250 millió forint között lehet ügyletenként. A zárt, 10 éves lejáratú konstrukció 1 százalékos tulajdonrészért cserébe tőke és tagi kölcsön formájában valósul meg - mondta a vezérigazgató.

Katona Bence hangsúlyozta, az alapkezelő jelentős szerepet vállalt az MFB Csoport összehangolt gazdaságélénkítő programjából.

A mentőprogramok mellett a Hiventures elindítja a 150 milliárd forint keretösszegű Krízis I. tőkealapját, amely a bajba jutott, tőkeigényesebb stratégiai cégeket segíti a hazai és külföldi cég- és ingatlanfelvásárlásokban, valamint fejlesztésekben - ismertette Mikesy Álmos, a Hiventures Zrt. vezérigazgató-helyettese.