Meghamisíthatták Berlusconi végrendeletét

Hírek2023. okt. 26.Sz.A.

Berlusconi végrendeletének állítólagos meghamisítása miatt pert indítottak egy üzletember ellen, aki egy állítólagosan két évvel ezelőtt Kolumbiában aláírt végrendelet alapján követeli az örökséget.

Egy piemonti üzletember ellen nyomozás folyik, mert állítólag végrendeletet hamisított, miután azt állította, hogy a néhai négyszeres ex-miniszterelnök és médiamogul Silvio Berlusconi örököse - írja az olasz Ansa hírügynökség.

A nyomozás azután kezdődött, hogy az 55 éves Marco Di Nunzio letétbe helyezett és közzétett egy állítólag Kolumbiában több mint két évvel ezelőtt aláírt, nem hiteles (nem holográf) végrendeletet, amelyben a jobbközép Forza Italia párt alapítója és vezetője állítólag ráhagyta a Berlusconi család Fininvest nevű holdingjának két százalékát, 26 millió eurót, az antiguai villáit, a Principessa VaiVia nevű hajót és más hajókat birtokló cég összes részvényét.Berlusconi nettó vagyonát 86 éves korában, júniusban bekövetkezett halálakor több mint hatmilliárd euróra becsülték.

Silvio Berlusconi és élettársa, Marta Fascina (Fotó: MTI)

Júliusban megnyitott végrendelete szerint két idősebb gyermeke, Marina és Pier Silvio együttesen irányítja a Fininvestet, a holding többi részét pedig a második házasságából származó három gyermeke, Barbara, Eleonora és Luigi Berlusconi között osztja fel.Berlusconi 100 millió eurót hagyott testvérére, Paolóra és további 100 millió eurót utolsó élettársára, a 33 éves Marta Fascinára.

Egykori hűséges barátjára, Marcello Dell'Utri volt szenátorra 30 millió eurót hagyott. Dell'Utri végig Berlusconi mellett állt a perei alatt, őt magát pedig adócsalásért és maffiakapcsolatok miatt 7 év börtönre ítélték, ebből négy évet leült, egyet pedig házi őrizetben töltött le.