Mit szeretnek csinálni a gazdagok a szabadidejükben?

Hírek2021. aug. 20.B.F.

A legvagyonosabb emberek közül sokan azonos hobbit űznek. Akinek tényleg nem számít a pénz, az a legextrémebb és legérdekesebb szabadidős tevékenységek közül választhat.

Egzotikus háziállatok tartása

Az egzotikus háziállatok tartása egy igen extravagáns trend a gazdagok körében. Hogy nagyjából be tudjuk lőni, milyen költséges ezeknek az állatoknak a tartása, érdemes pár konkrét esetet kiemelni:

egy tigris ára körülbelül 50 000 dollár (15 millió forint), míg a kölyke több mint 3000 dollárba (900 ezer forintba) kerül.

Természetesen ilyenkor azt is számításba kell venni, hogy egy ilyen állat házikedvencként való tartása megkövetel bizonyos intézkedéseket a gazdagok villáiban, ezeknek az ára pedig meghaladhatja a 90 000 dollárt, míg az állatok gondozására körülbelül 8 000 dollár megy el.

Filantrópia

Nem törvényszerű, hogy csak a gazdagok jótékonykodnak: a kevésbé vagyonos emberek gyakran érzékenyebbek mások problémáira, mert hasonló nehézségeket tapasztalnak. A szűkös anyagi helyzetük miatt azonban gyakran nem tudnak támogatni másokat.

A gazdagok hatalmas vagyonuk egy részét sokszor jótékony célokra fordítják, ezáltal pedig emberek ezreit menthetik meg a szegénységtől.

Filantrópnak lenni egyfajta luxus, de szerencsére a gazdag emberekre jellemző ez a fajta tevékenység.

Szponzorálás, finanszírozás

A gazdagok gyakran gondolkodnak hosszú távon, Elon Musk például tökéletes példa erre.

A híres vállalkozó nem tétlenkedett, miután sikert sikerre halmozott a PayPal-nál. Bevételeinek egy részét a mesterséges intelligenciába és az űrkutatásokba fektette be.

Neki köszönhetően jelentősen csökkentek a rakéták űrbe küldésének költségei, és az elgondolás, hogy egyre több bolygóra lépjen az ember, már nem csak távoli álom.

Bizonyos tevékenységek finanszírozása mögött sokszor a vagyonos emberek hite, vagy látásmódja áll – és sokszor az ő pénzük hiányzik egy igazán úttörő cél eléréséhez.

A gazdagok általában úgynevezett innovátorok, akik nem félnek kockáztatni.

Személyes fejlődés

Számos lehetőség létezik arra vonatkozóan, hogy saját magunkat fejlesszük. A különböző szemináriumok és önfejlesztő tanfolyamok például remek alternatívák, amelyeken sok vagyonos ember képzi magát tovább.

Ugyanakkor ezek általában költséges programok, főleg, ha valaki rendszeresen jár rájuk. Költséghatékonyabb megoldás az olvasás: rengeteg önfejlesztő könyv létezik már, a gazdagok is szívesen olvassák ezeket.

Ingatlanok és befektetések

Elsőre úgy tűnhet, hogy egy jó környéken földet vagy épületet vásárolni csak plusz bevételt hoz a zsebbe – ezért aztán sokan be is fektetik a pénzüket, legyen szó átlagemberekről, vagy a felső tízezer tagjairól.

A gazdagok az ingatlanpiacon kívül általában további területeken is gyarapítják befektetéseiket.

A kövér bankszámlával rendelkező személyek ismerik a befektetéseiket, és nem zavarja őket az sem, ha kudarc éri őket ezen a téren. Sőt, pont ezért szeretnek sok iparágba fektetni: így biztosak lehetnek abban, hogy ha valamelyik üzlet balul sül el, attól még a többi alternatíva kifizetődhet.

(via CEOWorld Magazine)