Nézze meg, milyen lett belülről a most átadott MOL-torony

Hírek2022. dec. 8.MTI

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását - mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt.

Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni:

a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben.

A ma átadott székház 143 méter magas, nettó 86 ezer négyzetméter alapterületű épületben 2500 ember fog dolgozni.

A ma átadott székház 143 méter magas, nettó 86 ezer négyzetméter alapterületű épületben 2500 ember fog dolgozni.
Tárgyaló a Mol Campus épületében Budapesten, a Kopaszi-gát mellett.Tárgyaló a Mol Campus épületében Budapesten, a Kopaszi-gát mellett. (Fotó: MTI, Balogh Zoltán)
Csigalépcső a Mol Campus épületében Budapesten, a Kopaszi-gát mellett 2022. december 6-án.Csigalépcső a Mol Campus épületében Budapesten, a Kopaszi-gát mellett 2022. december 6-án. MTI/Balogh Zoltán
Közösségi tér a Mol székházban. Közösségi tér a Mol székházban. (Fotó: MTI, Balogh Zoltán)
Csigalépcső az új épületbenCsigalépcső az új épületben (Fotó: MTI)

Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend. 

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel.

A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba.

Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.