5 kérdés, amely segít kihozni a maximumot a beosztottjaiból

HR2018. nov 4.Növekedés.hu

A Stanford Egyetem kutatásai szerint a munkahelyi siker érdekében úgynevezett fejlődési szemléletmódot érdemes elsajátítani. Összegyűjtöttünk 5 olyan szempontot, amely segít megérteni ezt a módszert.

Carol Dweck, a Stanford Egyetem pszichológia-professzora évtizedekig kutatta a siker titkát. Könyvében, a Szemléletváltás - A siker új pszichológiája-ban két szemléletet mutat be: példákkal alátámasztva elmagyarázza, hogy ha fejlődési szemlélettel tekintünk önmagunkra és a világra, az olyan kitartásra ösztönöz bennünket, amelynek köszönhetően sikeresebbek lehetünk.

A fejlődési szemlélet (growth mindset) röviden azt jelenti, hogy a nehézségek ellenére is eltökélten igyekszünk növekedni és fejlődni. A szemléletmód alapja, hogy az ember alapvető tulajdonságai egytől egyig fejleszthetők. Annak ellenére, hogy az emberek sok tekintetben különbözhetnek egymástól, igyekezet és gyakorlás révén mindannyian képesek vagyunk fejlődni. A fejlődési szemlélet ellentéte az úgynevezett rögzült szemléletmód (fixed mindset), amely szerint az emberi tulajdonságok megváltoztathatatlanok.

A siker és a növekedés érdekében fejlődési szemléletmóddal kell rendelkeznünk, vélik a Stanford kutatói. Hogy a szemléletet a beosztottjaink is elsajátítsák, a következő kérdéseket érdemes nekik feltennünk:

  1. Hogyan fejlesztheti a képességeit?

Ez a kérdés abban segít, hogy megtudjuk, a munkavállaló tudatában van-e a fejlődési lehetőségeinek. Érdemes megfigyelni, mely konkrét szavakat használja, ha szóba kerül teljesítménynövelés. Sok mindent elárul, ha az illető úgy fogalmaz: "Azt hiszem", "Szeretnék", "Feltételezhetően", vagy inkább állító mondattal fejezi ki magát: "Hiszem, hogy...", "Megtanultam" vagy " Meg fogom tanulni”.

  1. Mennyire ismeri a vállalat más osztályainak céljait?

Ennek a kérdésnek az a célja, hogy felmérjük a vállalaton belül az egyes osztályokon dolgozók tudatosságát. A tudatosabb emberek például kevésbé hajlamosak a rossz kommunikációra.

  1. Mely területen fejleszti éppen önmagát?

Minden alkalmazottnak hozzá kell ahhoz járulnia, hogy sikeresen együtt tudjon dolgozni a többiekkel, ennek egyik feltétele pedig, hogy folyamatosan fejlesszék önmagunkat.

  1. Mikor vett részt utoljára továbbképzésen?

A coaching egy olyan fejlesztő tevékenység, amely segít, hogy személyes képességeket, meglévő erősségeket azonosítsuk és fejlesszük, segítve ezzel az elakadások, problémák megoldását.

  1. Kit tart a legfőbb versenytársának?

Ideális esetben egy másik vállalati dolgozó lenne a versenytárs. Viszont sokszor a legnagyobb vetélytársunk a más részlegén dolgozó munkatársunk. Ha ez a helyzet, akkor nincs olyan közös cél, amely segít sikerre vinni a vállalatot, hisz egymás ellen, nem pedig egymás mellett dolgozunk. (via Entrepreneur)

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.