7 dolog, amit soha ne mondjon a főnökének

HR2018. szept 10.Növekedés.hu

Sok kellemetlen helyzettől megóvja magát az ember, ha odafigyel a helyes kommunikációra, munkahelyünkön szinte kivétel nélkül, minden helyzetben meg kell válogatnunk a szavainkat. De melyek azok a dolgok, amelyek abszolút tiltólistásak?

Még ha úgy is érezzük, szinte baráti kapcsolatban vagyunk a feljebbvalóinkkal, nem árt tisztában lenni a határral. A Business Insider összegyűjtötte azt a 7 dolgot, amit semmiképp ne hozzon fel főnöke előtt. 

„De az előző munkahelyemen így csináltuk.”

Senki sem szeretne olyan emberrel együtt dolgozni, aki ellenáll a szükséges változásnak. A vezetők elvárják a beosztottjaiktól, hogy minden helyzetben képesek legyenek alkalmazkodni. Ha a főnökünk valami olyat kér tőlünk, amit eddig más módon oldottunk meg, biztosítsuk róla, hogy ez jó ötlet, de szívesen fogadunk ötleteket arra vonatkozóan, hogyan kéne másképp elvégezni a kívánt feladatot.

„Fizetésemelésre lenne szükségem.”

Ha fizetésemelést szeretnénk, sose azzal kezdjük, hogy elmeséljük miért van rá szükségünk. A főnököt nem igazán érdekli, hogy elromlott a kocsi, vagy fel kell újítani a lakást. Ami tényleg érdekli, az az elért eredmény. Ahelyett, hogy a pénzügyi problémára fektetnénk a hangsúlyt, inkább az általunk elért eredményekre kell alapozni, hogy a vezető lássa, a cég is jól jár azzal, ha méltányolják a sikereinket. 

„Nem tudok vele együtt dolgozni.”

Az egyik legtöbbet hallott panasz arra vonatkozóan érkezik, hogy az emberek sok esetben nem tudnak együtt dolgozni egymással. Kibeszélni a kollégánkat nem csak őt, de minket is rossz színben tüntethet fel, arról nem is beszélve, hogy a vezetőknek nincs idejük az ilyesfajta nézeteltéréseket megoldani. Ha problémánk van egy munkatársunkkal először próbáljuk meg személyesen vele megoldani, ha pedig nem sikerül, csak akkor menjünk vele a főnökhöz, és ilyenkor is alátámasztott érvekkel indokoljuk a dolgot.

„Nem az én hibám.”

Minden ember hibázik. Ha megtörtént a baj, elmulasztottuk a határidőt vagy elfelejtettünk elmenni egy fontos megbeszélésre az első, hogy elnézést kérünk, majd garantáljuk, hogy ez a jövőben nem fog többet előfordulni.

„Ez nem tartozik a munkakörömbe.”

Nagyjából sehol sincs kőbe vésve konkrétan a munkakör. A vezető azonban általában elvárja, hogy az alkalmazottak sokoldalúak legyenek és minden problémát megoldjanak. Semmiképp sem szabad azt a látszatot keltenünk, hogy nem vagyunk elég rugalmasak, mert a főnök a végén azt hiszi, hogy nem tartjuk fontosnak a cég jövőjét. Ha viszont sehogy sem tudjuk megoldani a ránk bízott feladatot, kérdezzük a főnököt arról, hogy biztos nekünk szánta-e az elintéznivalót és vessük fel, hogy XY szakterületéhez közelebb áll, és ha szeretné továbbítjuk neki a kérést.

„Ez túl nagy felelősség a munkakörömhöz képest.”  

Ha a vezető olyat kér, ami nem csak hogy kívül esik a munkakörünkből, de nem érezzük a megfelelő háttértudást sem, hogy elvégezzük, nyugodtan fejezzük ki aggodalmainkat. A kulcs a semleges hangtónus, és a higgadtság. Tegye fel így a kérdést: Nem hiszem, hogy jogom van ezt a döntést meghozni. Nem gondolja, hogy XY jobb lenne a feladat kezelésére?

„Unatkozom.”

Ha minden feladatunkkal végeztünk, akkor az a főnök számára egyet jelent: túl kevés munkát kaptunk, ezért még elvégezhetnénk akár több másikat is. Ha kijelentjük, hogy unatkozunk, az könnyen azt a látszatot kelti, hogy a főnökre hárítjuk ennek a felelősségét, pedig saját magunknak kell arról gondoskodni, hogy beosszuk az időnket. Ha túl sokszor és túl hamar vagyunk kész az elvégzendő feladatokkal érdeklődjünk utána, hogy ki tudjuk-e bővíteni a tevékenységi körünket egyéb tennivalóval.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.