A legjobb karriertanácsok

HR2023. feb. 12.Növekedés.hu

Minden évben rengeteg hasznos tanácsot osztanak meg inspiráló és befolyásos vezetők, 2022-ben sem volt ez másképp. Íme néhány a legjobb sikertippek közül.

Tim Cook, Apple

Cook sokszor tart amerikai egyetemeken beszédeket, ahol hasznos tanácsokat is megoszt. Egy alkalommal arra bátorította a végzős diákokat, hogy egyetlen taktikát kövessenek: mindenekelőtt kövessék a saját erkölcsi iránytűjüket. Cook szerint ez volt az, ami az ő esetében a legnagyobb szakmai és személyes sikerhez vezetett.

A szívem mélyén tudom: a legfontosabb döntések egyike, amit megtehetsz, ha hű maradsz ahhoz, aki vagy és amiben hiszel. Ez segít abban, hogy jobb kapcsolatokat alakíts ki. Segíteni fog abban, hogy elégedettséget találj a munkádban. És egy kis szerencsével és sok erőfeszítéssel segít egy tartalmasabb életet építeni.

Claire Babineaux-Fontenot, Feeding America

Claire Babineaux-Fontenot a Feeding America élelmezési segélyszervezet vezeti. A CNBC Make It műsorában beszélt a kedvenc karriertanácsáról. Babineaux-Fontenot elmondta, ő mindig a jó szándékát feltételezi a munkatársai esetében. 

A Harvard Egyetem és a Pennsylvaniai Egyetem kutatásai szerint az emberek rendszeresen alábecsülik, hogy mások mennyire kedvelik őket - és ez jelentős hatással lehet a munkahelyi sikerre. Babineaux-Fontenot szerint a legjobbat feltételezni másokról nagy hatással volt a saját életére és karrierjére is.

Igyekszem a lehető legjobban megérteni, hogy az emberek hogyan vannak bekötve, aztán segítek olyan környezetet teremteni, ahol - bárhogyan is definiálják a győzelmet - együtt nyerhetünk - és mindannyiunknak erre kellene törekednünk.

Ed Bastian, Delta Air Lines

A világjárvány során a légi közlekedés a Covid-korszak kihívásainak élvonalába került. Ed Bastian, a Delta vezérigazgatója első kézből tudja, hogy válság és bizonytalanság közepette hogyan viselkedik egy hatékony vezető.

Bastian a Harvard Business Review főszerkesztőjével beszélgetett a tapasztalatairól, ahol hangsúlyozta annak fontosságát, hogy kihívásokkal teli időkben is „közel kell maradni” a csapathoz.

Nehéz időkben könnyen előfordulhat, hogy az ember el akar „menekülni”, amikor nem kapja meg a válaszokat a szükséges kérdésekre. De soha nem volt még fontosabb, hogy „látható” legyen a vezető, és tudassa az emberekkel, hogy mi az, amivel tisztában van - és mi az, amivel nem.

Beth Ford, Land O'Lakes

Beth E. Ford amerikai üzletasszony a Land O'Lakes amerikai mezőgazdasági szövetkezet vezérigazgatója. A kedvenc karriertanácsa édesanyjától származik: ha akarunk valamit, egyszerűen csak kérjük - senki nem gondolatolvasó.

Ford kulcsfontosságúnak tartja a saját szükségleteinek képviseletének fontosságát a karrierépítés során.

Gyakran azt gondoljuk: 'Senki sem fogja látni, milyen jó munkát végeztem', vagy félünk segítséget kérni. Pedig, ha segítséget kérünk valakitől, vagy azt kérjük, amit szeretnénk, akkor az emberek kinyújtják a kezüket, és rendszerint megadják azt.