Joe Biden: a fiataloknak ezzel a három vezetői készséggel kell rendelkezniük

Siker2022. jún. 10.B.F.

Joe Biden egyetemistáknak tartott beszédet. Többek között elmondta, hogy szerinte melyik az a három vezetői készség, amellyel minden fiatalnak rendelkeznie kell, hogy sikeres tudják alakítani a jövőjüket.

Az elmúlt két év szinte mindenki számára nehézségeket okozott. Joe Biden amerikai elnök ugyanakkor úgy látja, hogy ebből a nehéz helyzetből még akár profitálhatnak is a frissen végzett hallgatók – írja a CNBC.

Biden a Naval Academy felsőoktatási intézményben mondott beszédet, amely során kiemelte, hogy

a 2022-es évfolyam különösen jól felkészült arra, hogy megváltoztassa a világot, mivel a hallgatók tanúbizonyságot tettek arról, hogy képesek a bizonytalanságban is eligazodni.

Rengeteg kihívással kellett szembenézniük, miközben egy globális járvány szó szerint mindent megváltoztatott.

Ez az alkalmazkodóképesség segítette a fiatalokat abban, hogy megalapozott döntéseket tudjanak hozni egy bizonytalan világban

– tette hozzá Biden, megjegyezve, hogy a vezetők által hozott döntéseknek hamarosan „fontosabb következményei lesznek, mint valaha”.

A hallgatóknak azt is elmondta, hogy egy „fordulópont” idején diplomáztak le, nemcsak az amerikai történelem, hanem a világtörténelem is fordulóponthoz érkezett.

A dolgok olyan gyorsan változnak, hogy az elkövetkező 10 év lesz ennek az évszázadnak a döntő évtizede. Ezek fogják alakítani a világunk kinézetét és az azt irányító értékeket – nemcsak a közeljövőben, hanem még generációkon keresztül.

Az alkalmazkodóképesség mellett Biden kiemelte még a tiszteletadás fontosságát és az inkluzivitást (az inkluzív szemlélet a befogadás legfelsőbb foka) is.

Szerinte ezek fontos vezetői tulajdonságok, amelyekre a fiatalok támaszkodhatnak a jövőben.

Biden elmondta, hogy a frissen végzett tanulók egy olyan világba lépnek be most,

amely minden eddiginél jobban megkívánja az erős, elszánt és elkötelezett amerikai vezetést. Ahol Amerika nemcsak hatalmának példájával vezet, hanem példája erejével is.

Az elnök elismerte, hogy a 2022-es évfolyamnak nehezebb kihívásokkal kell szembenéznie, mint a legtöbb végzős osztálynak – ideértve a gazdasági zűrzavart, a nemzetközi konfliktusokat és a még kiszámítatlan járványokat is.

De a már elsajátított vezetői készségek segítséget nyújthatnak abban, hogy az elkövetkező években végső soron jobbá tegyék a világot.