Miért pont Monaco a gazdagok kedvenc helye?

Siker2022. jún. 12.B.F.

A vagyonos emberek közül sokan költöznek Monacóba, és kezdenek ott új életet. De mi a vonzza őket erre a helyre az a kedvező adókörnyezet mellett? Az biztos, hogy ez a világ egyik legdrágább országa – de miért kedvelik annyira a gazdagok?

Aki Monacóba szeretne költözni, annak hatalmas kiadásokkal kell számolnia, de alacsony az adókörnyezet. Valószínűleg még egy több éves megtakarítás sem lenne elég hozzá, abból kiindulva, hogy 200 ezer dollárnyi összeg például csupán egy szép fürdőszobára elég - írja a The Richest.

Ami az ingatlanokat illeti, Monaco a világ legdrágább helyének számít, és mivel sok gazdag él itt, ezért a „milliárdosok játszóterének” is hívják.

A gazdagok általában könnyedén jutnak errefelé ingatlanhoz, mert ők az a réteg, akik elsősorban meg tudják fizetni. Sok hírességnek és cégtulajdonosnak van személyzettel ellátott háza Monacóban. A szakértők szerint az ingatlanok átlagos ára a kétszerese a New York-inak, pedig már azok is a rekorderek között szerepelnek.

A lakosság közel 32 százaléka milliomos, a többi pedig vagy multimilliomos, vagy milliárdos.

Ezek a lakosok főként ingatlanokba fektetnek be, és jellemző, hogy luxusjachtjaik is vannak, amelyeket az öbölben tartanak.

Monaco a legjobb életminőséget szeretné biztosítani polgárainak, és nagy hangsúlyt fektetnek a gazdasági stabilitásra is.

A Világbank adatai szerint Monaco az egyik legjobb ország a politikai és társadalmi egyensúly tekintetében.

Az is fontos szempont, hogy Monacóban van a leghatékonyabb megfigyelő rendszer, amely a hét minden napján, 24 órában működik, gyakorlatilag a város minden sarkában kamerák vannak felszerelve. És ez még nem minden:

100 lakosra jut 1 rendőr, akik gondoskodnak arról, hogy minden gördülékenyen menjen.

A gazdagok ezért nem tartanak attól, hogy az ingatlanjukat bármilyen kár éri.

A monacói lakosoknak csúcsminőségű egészségügyi ellátást biztosítanak, továbbá elegáns gyógyfürdők, Michelin-csillagos éttermek és divatos couture üzletek kínálata is a rendelkezésükre áll.

Nem ritka, hogy a városban rendeznek meg grandiózus eseményeket, például a híres Monaco Yacht show-t mindig sokan látogatják. Ezenkívül gálaestek, változatos kulturális és művészeti események, operaelőadások várják a Monacóba látogatókat, de aki inkább pihenne, az a békés strandokon lazíthat.