A koronavírus okozta korlátozások miatt online közvetíti előadásait egy bukaresti színház

Hírek2020. márc. 12.Növekedés.hu

Bukarestben is korlátozásokat vezettek be a rendezvényekkel kapcsolatban, egy színház azonban online előadásokat tart.

Bukarest polgármestere, Gabriela Fiera március 9-én jelentette be, hogy a városháza által felügyelt 14 színház a koronavírus-járvány miatt március 31-ig felfüggeszti tevékenységét - olvasható a romania-insider.com hírportálon. Halasztják kulturális- és sporteseményeket, nem látogathatóak a Bukaresti Városi Múzeum, valamint a többi, hasonló jellegű intézmény kiállításai sem.

Ennek megfelelően jár el egy független bukaresti színház, az Unteatru is, az előadásokat azonban megtartják. A nézők a produkciókat online tekinthetik meg.

A jegyek a Mystage.ro honlapon vásárolhatóak. Az előadásokat bármilyen, csatlakozásra képes készüléken figyelemmel lehet követni; a technikai részleteket a színház Facebook-oldalán hamarosan közli.

Bár az Unteatru nem tartozik a Bukaresti Városháza felügyeleti körébe, tiszteletben tartjuk a hatóságok döntéseit és a Nemzeti Szükséghelyzet Bizottság ajánlásait. Bízunk abban, hogy a helyi önkormányzat intézkedései valós információkra épülnek, és nem kérdőjelezzük meg a felelős hatóságok által jelzett veszélyt

olvasható a színház közleményében.