Az Uber volt a New York-i dugódíj melletti kampány legnagyobb támogatója

Hírek2019. ápr 8.Növekedés.hu

A közösségi személyszállító szolgáltatást nyújtó cég kétmillió dollárral támogatta az amerikai metropoliszban két év múlva bevezetendő behajtási díj melletti kampányt.

A napokban elfogadott New York-i dugódíj értelmében két év múlva behajtási díjat kell fizetni a Manhattanbe, illetve a metropolisz más belső körzeteibe hajtó autósoknak. A dugódíjtól több milliárd dolláros bevételre számít a város önkormányzata, amit a tervek szerint a tömegközlekedés fejlesztésére fordítanak majd.

Az intézkedés bevezetése melletti kampány legnagyobb támogatója az Uber volt – számolt be a Financial Times.

A közösségi személyszállító szolgáltatást nyújtó cég összesen kétmillió dollárral támogatta a dugódíj melletti kampányt.

Ennek keretében lobbizott a döntéshozóknál, televíziós reklámokat finanszírozott, illetve 700 millió dollárral támogatta a dugódíj bevezetéséért küzdő Fix Our Transit nevű kampányszervezetet. Emellett szeptemberben bejelentette, hogy három év alatt 10 millió dollárt fordít a „fenntartható mobilitás” támogatására, amely a városi dugódíjak bevezetése mellett a jobb parkolási szabályozások kialakítását célozza.

Korábban sok bírálat érte az Ubert, illetve riválisát a Lyftet (amely szintén támogatta a New Yorki-i dugódíj melletti kampányt 75 ezer dollárral),

hogy szolgáltatásaik révén több autó közlekedik az amerikai városokban, amivel aláássák a tömegközlekedést.

San Francisco közlekedési vállalata szerint a városban 2010 és 2016 között megnövekvő dugók feléért a közösségi személyszállító cégek a felelősek.

Az Uber a forgalmi dugók kezelése érdekében a behajtási díj bevezetését támogatta szemben az autók számának korlátozása, vagy a mobilappos szolgáltatást nyújtó cégek külön megadóztatása helyett.

A dugódíj bevezetése kedvezően hathat az Uberre, illetve a hasonló szolgáltatást nyújtó cégeknek, ugyanis a belvárosba behajtó kevesebb autó miatt csökken majd az utasok várakozási ideje.

A brit üzleti lap megjegyzi, komoly fordulatot jelent az Uber megítélésben, hogy a cég segítette a New York-i városvezetés törekvését.

Eddig ugyanis az Uber arról volt híres, hogy nem éppen támogatta a helyi szabályozásokat a Lyfttel való piaci versengésében. A cég vezetését 2017-ben átvevő Dara Khosrowshahi egyik fő céljának tartja, hogy az Uberről alkotott képet, illetve a helyi kormányzatokkal való kapcsolatot javítsa.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.