Kína még komolyabb gondot is fog okozni karácsony előtt

Hírek2022. nov. 28.Növekedés.hu

A tervezettnél 6 millióval kevesebb iPhone 14 Pro és Pro Max készülék készülhet el idén, miután az Apple beszállítója, a Foxconn kínai üzeme hetek óta tartó zavarokkal küzd. A szigorú járványvédelmi intézkedések és a fizetések miatt zavargásokra került sor, miközben sokan távoztak a gyárból - írja a VG.

A világ legnagyobb iPhone-összeszerelő üzeme problémákkal küzd – árulta el egy névtelenségét kérő forrás a Bloombergnek, amelyet a VG idézett. Hozzátette: a helyzet képlékeny, és a termeléskiesés becsült mértéke változhat a következő napokban.

A világ legnagyobb iPhone-összeszerelő üzemét hetek óta munkáslázadások sújtják. A koronanavírusra hivatkozva korlátozások léptek életbe a 7,5 milliós kínai nagyvárosban, Csengcsouban, az intézkedések pedig a Foxconn helyi létesítményét is érintették. Az intézkedések részeként a munkavállalók a külvilágtól elszigetelten alszanak, élnek és dolgoznak, viszont több ezer dolgozó nemes egyszerűséggel elmenekült a gyárból, és később a Foxconn sem akadályozta azokat, akik inkább hazamentek.