Stephen Hawking legfontosabb gondolatai

Hírek2018. márc 14.Növekedés.hu

Stephen Hawking a világ legismertebb fizikusa 76 évesen békésen elhunyt Cambridge-i otthonában. Felfedezései és tanulmányai mellett idézeteivel is híressé vált a világ számára. A BBC összeszedte leghíresebb mondásait, hogy tisztelegjen a világhírű fizikus előtt. A legtöbb idézetét Hawking ikonikus hanggépén keresztül hallhattuk, de ezt mit sem veszít tartalmukból.

Az emberiségről...

„ Az emberiség fejlettebb változata a majmoknak egy elképesztően kicsi bolygón és egy hétköznapi méretű csillaggal. De a tény, hogy képesek vagyunk megismerni és megérteni a Világegyetemet, elképesztően különlegessé tesz minket.” - Interjú a Der Spiegel német lapban 1988-ban.

Az életről...

„Először is emlékezz, hogy néha fel kell nézni a csillagokra és nem kell mindig a földhöz ragadni. Másodszor, soha ne hagyd abba a munkát. A munka az, ami értelmet és célt ad az életednek, nélküle minden üres lenne. Harmadszor, ha elég sikeres vagy megtalálod a szerelmet. Emlékezz rá, hogy igenis létezik és ha megtaláltad ne dobd el.” Interjú az ABC-n 2010-ben.

A sikerről...

„Azt akarom, hogy a könyveimet a repülőtéri könyvesboltokban is árulják.”  Interjú, New York Times, 2004

A tökéletlen világról...

„Ha a világ tökéletes lenne, akkor Te vagy én se léteznénk.” On Into the Universe with Stephen Hawking, Discovery Channel, 2010.

Hogyan legyünk vidámak...

„Az élet borzasztó lenne, ha nem lenne vicces.” Interjú, New York Times, 2004

A hírnévről...

„A hírnév egyik hátránya az, hogy mindenhol felismerik az embert. Bárhova megyek, mindenki felismer. Nekem nem elég napszemüveget és egy sapkát hordanom, hogy láthatatlan legyek. A tolószék mindig elárul.”

Az űr kolóniákról...

„Nem hinném, hogy az emberiség túléli a következő 1000 évet, hacsak nem terjeszkedik a világűrben. Nem korlátozhatjuk le az életünket egyetlen bolygóra. De optimista vagyok. El fogjuk érni a csillagos eget.” Interjú, Daily Telegraph, 2001

A világegyetem végéről...

„A Földnek legalább ezer millió millió millió éve van, amíg becsapódik a Napba. Szóval nem kell aggódni, ez nem egy olyan valami, ami a közeljövőben megtörténik.” A Brief History of Time, 1988 (első kiadás)

A betegségéről...

„A túlélési esélyeim nullára zuhantak 21 évesen. Minden, ami utána történt, az csoda.” Interjú, New York Times, 2004

A halálról...

„49 éve a halál árnyékában élek, ezért már nem félek a haláltól. De azért nem siettetem. Annyi minden van még, amit meg akarok valósítani vagy ki akarok próbálni.” Interjú, The Guardian, 2011

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.