5 jel, hogy nem nekünk való a karrier, amit választottunk

HR2018. szept 20.Növekedés.hu

Elégedetlenek vagyunk a jelenlegi pozíciónkkal, de nem vagyunk benne biztosak, hogy új munkahelyre, vagy új hivatásra lenne szükségünk? Összegyűjtöttünk 5 olyan jelet, amiből világosan kiderül, ha nem nekünk való az a karrier, amit választottunk.

  1. Keményen dolgozunk, de az eredményt nem érezzük megfelelőnek
Ha szeretjük azt a területet, ahol dolgozunk, és szorgalmasan is végezzünk a munkánkat, de nem azt az eredményt kapjuk vagy érjük el, amire számítunk, akkor lehetséges, hogy nem nekünk való az a pálya, esetleg nincs elég tehetségünk/érdeklődésünk/lelkesedésünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk benne - Karen Elizaga karrier-tanácsadó szerint.
  1. Minden nap elégedetlenséget érzünk
Ha nem telik el úgy nap, hogy ne panaszkodnánk a munkánkról, akkor egyértelműen rossz szakmát (de legalábbis munkahelyet) választottunk – figyelmeztet Hallie Crawford karrier-tanácsadó. Az is indokolhatja a váltást, ha munkaidőn kívül, otthon is a munkahelyi negatív gondolatok töltik ki gondolataink nagy részét.
  1. Nem egyezik a munka és a saját meggyőződésünk
Lehet, hogy olyan munkahelyen dolgozunk, amelyet megszépít a fizetés, az elhelyezkedés vagy a bónusz juttatások ténye, viszont, ha alapjáraton nem értünk egyet a szakmához köthető politikai vagy morális kérdésekben, érdemes elgondolkodni a cserén.
  1. Nem az erősségeinkre fókuszál a választott szakma
Mindenki olyan munkát szeretne, amely az erősségeire alapoz, nem pedig a gyengeségeire. Ha úgy érezzük, hogy nem használjuk ki azokat a képességeinket a jelenlegi munkahelyünkön, amelyekben jók vagyunk, és nem tudunk fejlődni, akkor talán nem a megfelelő pályát választottuk.
  1. Túl sokszor fordul meg a fejünkben a felmondás
Boldogsággal tölt el, ha arra gondolunk, hogy felmondunk, elhagyjuk a pályát és valami másba kezdünk? Ha a válasz igen, semmiképp nem való nekünk az a pálya, amiben most vagyunk.
Ha már felismertük, hogy nem a megfelelő karriert választottuk, de nem tudjuk hogyan tovább, tegyük fel magunknak a kérdést: Mik az erősségeink? Mi tenne elégedetté? Ezt a lépést sokan kihagyják, és inkább arra koncentrálnak, hogy bármit, csak elérhető munkát találjanak -  nem gondolva a saját igényeikre.
Ha tisztáztuk magunkban, hogy mit is szeretnénk igazából, vegyük számításba melyek azok a képességeink, amelyek más munkaterületeken is alkalmazhatók. Ha pedig már körvonalazódik, hogy mely területeken tudnánk elhelyezkedni, kérdezősködjünk olyan embereknél, akik már benne vannak a választott szakmában. Vannak-e bizonyos készségek, amelyeknek birtokában kell lennünk? Kell-e előzetes tapasztalat? Van-e fejlődési lehetőség? Ha pedig már birtokában vagyunk a megfelelő információknak, megalapozott döntést hozhatunk arról, hogy van-e szükségünk további képesítésre, de az is előfordulhat, hogy csak egy-két tanfolyam választ el attól a szakmától, amely tökéletes számunkra.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.