Ezek a legdrágább sálak a világon

Siker2022. jan. 22.B.F.

Az egyik legsokoldalúbb kiegészítő, a sál története egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, amikor Nefertiti királynő sálat viselt fejdíszként. Idővel felfedezték a selymet, Thierry Hermès volt az első, aki 1937-ben luxus minőségű selyemsálat készített. Manapság a designer sálak az egyik legkelendőbb kiegészítők a luxuspiacon.

Az ötödik legdrágább sál a világon az úgynevezett Zebra-Pegasus Print Scarf, amelyet egy bizonyos Alice Shirley tervezett és indiai mesteremberek készítik. 

A téglalap alakú sálon a mitikus Pegazus mintája látható, a szárnyas ló mellett pedig egy kis zebraminta is díszíti. 100 százalékban selyemből készül, ára pedig 5200 dollárra (1,6 millió forintra) tehető - írja a The Richest.

(Forrás: Instagram/hermes)

A negyedik helyen az úgynevezett Suite Reversible Scarf foglal helyet, amely annyiban különbözik a többitől, hogy kifordítható, vagyis úgy készült, hogy mindkét oldala hordható.

Ezt is kézzel készítik, kasmírból selyemből és tweed anyagokból. Kék, piros és fekete árnyalatú minták találhatók rajta. Ára 6750 dollár (2,1 millió forint).

(Forrás: Instagram/hermes)

A toplista harmadik helyére a Silk And Bead Embroidered Scarf került, amely a Hermès egyik legdrágább darabja. Szintén selyemből készül, Christian Renonciat tervezte, valamint kézzel készítik Indiában. Megtalálható rajta a Pegazus ikonikus dizájnja is, több színben. A sál értéke 7800 dollár (2,4 millió forint).

(Forrás: Instagram/hermes)

A világ második legdrágább sálja a Fendi luxusmárkáé: a fehér róka szőrméből készült stólát Olaszországban tervezték, és 10 200 dollárba kerül (3,2 millió forint). Olyan hírességek hordják, mint Hailey Bieber és Gwyneth Paltrow.

(Forrás: Pinterest)

A világ legdrágább sálja 2011-ben bő 4,8 millió dollárért kelt el a Christie’s londoni aukcióján.

Az Oceanie fantázianévre keresztelték, és Henri Matisse festőművész és Zika Ascher textiltervező együttműködésének gyümölcse, még 1946-ból. Azért is fizettek érte ennyi pénzt, mert az évek során remek állapotban sikerült megőrizni.

Figyelemre méltó sálakat dob még a piacra a Burberry, az Armani, a Gucci és a Versace is – bár ezeknek az ára túlzásnak tűnhet, a stílus érdekében sokan képesek hatalmas összegeket kifizetni a sálakért.