Ők lesznek a világ első billiomosai – Na ki a lista 7. helyezettje?

Siker2019. okt. 19.Növekedés.hu

Jeff Bezos lehet az első ember a világon, akinek vagyona eléri a billió (vagyis ezer milliárd) dollárt. Az Amazon alapítója a számítások szerint 2026-ban nevezheti majd magát billiomosnak. A legfiatalabbként billiomossá váló ember pedig Mark Zuckerberg lehet. Neki erre még 17 évet kell várnia.

A Comparisum nevű amerikai üzleti szolgáltató cég a leggazdagabb embereket rangsoroló Forbes-lista elmúlt ötéves adataiból kiszámolta, hogy a jelenlegi dollármilliárdosok milyen sorrendben, melyik évben érik el a billiomos, vagyis az ezer milliárdos szintet. A számításoknál azt vették figyelembe, hogy az adott személy vagyona évente átlagosan mennyivel nőtt az elmúlt öt esztendőben, majd ezt a növekedési rátát vetítették ki a jövőre. 

A felmérés szerint Jeff Bezos, az Amazon alapítója lesz az első ember, akinek vagyona eléri az ezer milliárdos szintet.

A számítás arra jutott, hogy a jelenleg a világ leggazdagabb emberének számító Bezos (vagyona a Bloomberg naponta frissülő adatbázisa szerint most 107 milliárd dollárt tesz ki) 2026-ban mondhatja majd el magáról, hogy billiomossá vált, miután vagyona az elmúlt öt évben átlagosan évi 34 százalékkal nőtt. Bezos, aki amúgy a világon elsőként érte el a százmilliárd dolláros szintet, akkor tölti majd be a 62-t.

A legfiatalabbként billiomossá váló ember pedig várhatóan majd Mark Zuckerberg lesz. A Facebook alapító-vezérigazgatója ugyanis a jelenlegi számítások szerint 2036-ra éri el az ezer milliárd dolláros vagyoni szintet, amikor 51 éves lesz. Jelenlegi vagyona közel 69 milliárd dollárt tesz ki. 

A Comparisum a legfrissebb Forbes lista 25 leggazdagabb emberét vonta be a felmérésbe, akik közül a számítások szerint

csak 11 embernek van valódi esélye arra, hogy még életében dollárbilliomossá váljon.

Bezoson és Zuckerbergen kívül a 11 ember között szerepel még például Jack Ma, az Alibaba társalapítója, aki 2030-ra lehet billiomos, vagy Bernard Arnault, a Moët Hennessy-Louis Vuitton (LVMH) luxuscikkgyártó cég elnök-vezérigazgatója, aki 84 éves lesz 2032-ben, amikor a számítások szerint elérheti az ezer milliárdos szintet. 

Érdekesség, hogy a jelenleg 105 milliárd dolláros vagyonával a világ második leggazdagabb emberének számító Bill Gates-ről nem mondható el, hogy még életében dollárbilliomossá válik, mert az utóbbi öt évben csak évi átlagban 5 százalékkal gyarapodott a vagyona. 

Itt a teljes lista arról, ki, mikor, hány évesen válik billiomossá:

1., Jeff Bezos (az Amazon alapítója), 2026-ban, 62 évesen 

2., Xu Jiayin (a China Evergrande Group elnöke), 2027-ben, 68 évesen

3., Jack Ma (az Alibaba társalapítója) 2030-ban, 65 évesen

4., Ma Huateng (a Tencent alapító vezérigazgatója) 2033-ban, 61 évesen

5., Mukesh Ambani (a Reliance Industries elnöke) 2033-ban, 75 évesen

6., Bernard Arnault (az LVMH elnök-vezérigazgatója) 2033-ban, 84 évesen 

7., Mark Zuckerberg (a Facebook alapító-vezérigazgatója) 2036-ban, 51 évesen

8., Steve Ballmer (a Microsoft volt vezérigazgatója) 2040-ben, 83 évesen

9., Michael Dell (a Dell Technologies alapító-vezérigazgatója) 2043-ban, 78 évesen

10., Larry Page és Sergey Brin (a Google társalapítói) 2051-ben, 77 évesen