Rekord összeget kaszálhatnak a győztesek a foci vb-n

Pénzügyek2018. jún 28.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A FIFA rekordösszeget különített el a 2018-as foci világbajnokságra, összesen 791 millió dollárt, közel 220 milliárd forintnyi összeget, amely majdnem 40 százalékkal több, mint a négy évvel ezelőtti brazíliai világbajnokságé.   A 2018-as oroszországi FIFA-világbajnokságra kvalifikált 32 csapat nemcsak a presztízsért, tiszteletért és a híres 18 karátos arany trófeáért küzd a döntőben, hanem azért is, hogy a lehető legjobb helyezést szerezzék meg a világversenyen. A világ legnagyobb sporteseményén szétosztott pénz összege ugyanis folyamatosan nőtt az évek során, és ezen a nyáron rekordot is döntött. Az idei világbajnokság teljes nyereménye 791 millió dollár lesz, amely közel 40 százalékkal több, mint amit a brazíliai világbajnokságon osztottak szét. Az idei összegből 400 millió dollárt kaphatnak a csapatok a teljesítményük és végső pozíciójuk alapján, míg a maradék 391 millió dollárt a klubok kaphatják meg. 1,5 millió dollár jár a felkészülésre Team Preparation Money címszó alatt, 209 millió dollár jár azoknak a kluboknak, amelyek játékost adnak a tornára, a Club Benefit Programme keretein belül és 134 millió dollárt arra különít el a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, hogy a tornán megsérülő játékosok klubjait kompenzálja a Club Protection Programme keretein belül.

A győztes 38 millió dollárt vihet haza, ami 3 millió dollárral több, mint a 2014-es brazil nyeremény. Az idei második helyezettek 28 millió dollárt nyerhetnek, míg a harmadik helyezettek 24 millió dollárt kaphatnak.

További nyeremények

  • A labdarúgó-világbajnokság győztesét egy aranyból készült FIFA világbajnoki trófeával (FIFA World Cup Trophy) díjazzák.
  • Az „Aranylabda” díjat az eseményre akkreditált újságírók szavazatai alapján kapja a torna legjobb játékosa. Az „Ezüst-” és „Bronzlabda” díjat a második és harmadik helyen végzett játékosok kapják.
  • A Lev Jasin-díjat, azaz a legjobb kapus díját a FIFA Technikai Bizottsága által megválasztott kapus kapja.
  • A FIFA különdíjjal jutalmazza a legjobb 21 éven aluli játékost. A FIFA Technikai Bizottsága 10 labdarúgót választ ki a torna végső szakaszában, a győztesről a FIFA honlapján megtartandó szavazás dönt.
  • A FIFA Fair Play-díjat annak a csapat tagjai kapják, amely a fair play-verseny első helyén végeznek. A díjon kívül 50 000 dollár jutalomban is részesülnek, amelyet utánpótlás nevelésre használhatnak fel.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.