Önvezető autók - a Google csak a sor végén kullog

Tech2017. okt 6.Növekedés.hu

Ha az önvezető autók kifejlesztésének versenyéről van szó, a Google és a többi amerikai technológiai óriás meglehetősen jó sajtót kap. Az ember azt hihetné, hogy a jövő gépjárműveiben még a kárpitot is a Google gyártja. Hiba lenne azonban alulbecsülni a hagyományos autógyárakat, s főleg a hagyományos alkatrész beszállítókat. A kölni gazdaságkutató intézet https://www.iwkoeln.de/en/ 5839 szabadalmat vizsgált át az elmúlt hét évből. Azt találták, hogy legtöbbet a hagyományos, nagy német autógyárak és beszállítóik nyújtották be. A Google csak a sor végén kullog. A listát meglepően nagy előnnyel a német Bosch vezeti, amely az egyik legnagyobb autóipari beszállító. Évek óta nagy erőket koncentrálnak az önvezető autókkal kapcsolatos fejlesztésekre. Például ők fejlesztették ki a Google önvezető autó prototípusának kormányművét, valamint a Tesla fékező rendszereit is. Önvezető szabadalmak (Globális szabadalmak száma az önvezető autókhoz kapcsolódóan, 2010-2017.) Bosch 958 Audi 516 Continental 439 Ford 402 GM 380 BMW 370 Toyota 362 Volkswagen 343 Daimler 339 Google 338 Forrás: Cologne Institute for Economic Research

SIKERSZTORIK
Richard Branson: a mindennapi sportolás készít fel a sikerekre
Branson szerint egy nap nem múlhat el sport nélkül. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.
Siker2019. ápr 20.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Ezek a döntések tették Steve Jobs-t a világ egyik legsikeresebb üzletemberévé
Steve Jobs rengeteg manipulatív taktikát alkalmazott a világ legerősebb vállalatvezetőivel szemben.
Siker2019. ápr 19.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.