Lazítson, hogy hatékonyabb legyen

HR2019. márc 13.Növekedés.hu

Egy San Franciscó-i coaching szolgáltatásokat nyújtó cég a rendes szabadságon túl évi plusz öt szabadnapot biztosít a munkavállalóinak annak érdekében, hogy önmagukon „dolgozhassanak”. A BetterUp startup állítása szerint a „belső munkanapoknak” nevezett külön szabadságról visszatérve alkalmazottai hatékonyabban dolgoznak.

Ahhoz, hogy valaki profi legyen a szakmájában – különösen a kreatív iparágakban, mint amilyen a miénk is – az is szükséges, hogy az adott személy önmagán is dolgozzon

– indokolta az úgynevezett belső munkanapok bevezetését a Business Insidernek a BetterUp társalapítója és vezérigazgatója, Alexi Robichaux.

A cég munkatársai közül egyesek meditálásra vagy kirándulásra használják fel a plusz szabadnapokat, mások otthon maradnak kedvenc könyveikkel.

Előfordul az is, hogy valaki a digitális detoxikálást választja, vagyis ebben az időszakban nem ellenőrzi az e-mailjeit, nem használja a közösségi médiát.

Az öt nap plusz szabadságot általában hétfőnként szokták kivenni a cég munkatársai, ezzel meghosszabbítva a hétvégét. Sok munkatárs egy arra külön létrehozott platformon be is számol a belső munkanapjairól.

Például volt olyan alkalmazott, aki az egyik ilyen szabadnapján azt tervezte, hogy egész nap szörfözni fog, azonban ehelyett végül csak ült a homokban az óceánparton. „Valójában a lelkében szörfözött, teljesen feltöltve érkezett vissza a munkába” – meséli Robichaux.

Jacinta Jimenez, a BetterUp coaching szolgáltatásaiért felelős vezetője a Business Insidernek kiemelte: a cégnél úgy vélik, hogy az „önmagukba nézést” szolgáló szabadnapok után a munkatársaik hatékonyabban dolgoznak. Jimenez saját cégének megoldását Bill Gates „gondolkodó heteihez” hasonlítja.

A Microsoft alapítója évente két hetet szokott eltölteni elvonultan, teljes magányban, távol családjától és barátaitól annak érdekében, hogy rendezhesse gondolatait, illetve új ötleteket találhasson ki.

Amikor alacsony ingergazdaságú környezetben van az ember, különösen a természetben, akkor az agy kognitív képességei felerősödnek

– tette hozzá Jimenez.

A több mint 150 embert foglalkoztató, virtuális módon, videókapcsolaton, egy saját szoftverplatformon keresztül coaching szolgáltatást nyújtó cég ügyfelei között megtalálható többek között a LinkedIn és az Airbnb. A 2013-ban létrejött cég két éve vezette be a „belső munkanapokat”, akkor még csak harmincan dolgoztak a cégnél.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.