Ennyire boldogok a magyarok

Pénzügyek2019. feb 6.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A világ legboldogabb emberei a skandinávok, a legrosszabbul az afrikai ország lakói érzik magukat. Mi magyarok eléggé pesszimisták vagyunk, de azért javulunk. A World Happiness Report 2018 a világ 156 országban mért boldogságot számszerűsíti.

Az ENSZ által kiadott és a Gallup adatgyűjtésére támaszkodó World Happiness Report 2018 felmérés hat faktor alapján méri a megkérdezettek boldogságát. Ezek az anyagi jólét az egy főre jutó GDP alapján, a várható egészséges élettartam, a korrupció mértéke, az egyének rendelkezésére álló szabadság életük fontos döntései során, valamint a társadalomra jellemző nagylelkűség és szociális támogatás. A felmérés egy 0-tól 10-ig terjedő skálán számszerűsíti az egyes országok boldogságát.

A legboldogabb nemzet a Földön a finn, majd következnek a norvégok és a dánok.

Nem meglepő módon a lista élén a világ legfejlettebb és leggazdagabb országai találhatók, majd meglepetésként következik a 13. helyezett Costa Rica. Szembetűnő még Csehország előkelő, 21. helyezése és a dél-amerikai országok - Brazília, Argentína, Uruguay - 30 körüli pozíciója.

Mi magyarok egy meglehetősen pesszimista nemzet vagyunk a 69. pozíciónkkal.

A lista végén nem meglepő módon Földünk legszegényebb, jellemzően afrikai országai kapnak helyet. 

A teljes cikk a Pénzügyi Szemle Online oldalán, ITT olvasható.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.