Ezernél is több középiskolás csatlakozott az első héten a BÉT Részvényfutamhoz

Pénzügyek2019. márc 5.Növekedés.hu

Mindössze egy héttel az indulása után közel 1500-an startoltak el a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös tőzsdejátékán, a BÉT Részvényfutamon. A versenyzők előszeretettel kereskedtek az OTP és a Richter részvényeivel az első héten, de sok megbízás született a kisebb és közepes kapitalizációjú részvények tekintetében is. Az öt hétig tartó játék célja a befektetői tudatosság és a tőzsdei ismeretek bővítése.

Az összesen 24 kereskedési napos BÉT Részvényfutamon a 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások, szüleik és tanáraik vehetnek részt a több százezer forint összértékű nyereményekért. A március 29-ig tartó, 2 millió forintos virtuális tőkével induló online tőzsdejátékra a február 25-i rajt óta országosan 177 középiskolából összesen 1488-an regisztráltak, ebből 1364 diák és 104 tanár. Újdonság, hogy

idén első ízben a diákok szülei is részt vehetnek a tőzsdejátékban.

A BÉT Részvényfutam 2019 első hetének számadatai:

  • közel 1500 diák
  • 7874 megbízás
  • 6772 teljesült üzletkötés
  • 6,44% legnagyobb elért heti hozam

A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett 19 részvénnyel és BUX ETF-fel (tőzsdén kereskedett befektetési alap, amely a BUX index értékének változását követi), valós időben valós árfolyamok mellett tudnak kereskedni a játékosok.

A részvényfutamosok a játék első hetében több mint 7874 megbízást adtak (ebből 6772 teljesült),

melyek alapján a blue chip részvények (azon belül is az OTP és a Richter) voltak a diákok kedvencei, de sok üzlet köttetett meg a mid-cap részvények piacán is (pl. Appeninn, Duna House, Konzum, Opus).

Az első hét legnagyobb hozama 6,44 százalék volt.

A játékosok a kereskedés mellett a napi kvízkérdésekre adott válaszokkal is növelni tudják a rendelkezésre álló összeget: az első héten összesen 2270 darab kvízt töltöttek ki a részvényfutamosok, melyeknek közel 30 százalékára érkezett mindhárom kérdésre helyes válasz.

A BÉT Részvényfutam verseny első hetében a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium diákjai körében volt a legnépszerűbb a tőzsdejáték, innen mintegy 254 regisztráció érkezett a játékra, míg a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégiumból 119, a Szombathelyi Szolgáltatási SZC Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolából 110 vállalkozó kedvű diák tette eddig próbára tőkepiaci tudását.

Évfolyamok tekintetében idén megoszlott arányban jelentkeztek a diákok versenyre, főként a fiatalabb, 9. (24 %) és 10. (29 %) évfolyamos diákokat tekintve; míg a 11. és a 12. évfolyamosok aránya közel azonos (19-20% között), a 13. évfolyamosok 7%, a 14. évfolyamosoké pedig 1%.

A BÉT Részvényfutamhoz a játék teljes időszaka alatt bármikor lehet csatlakozni, a piaci környezet alakulásának köszönhetően nem indulnak hátránnyal azok sem, akik később regisztrálnak.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.