Mit szeretne, magasabb fizetést vagy több vagyont?

Pénzügyek2018. júl 8.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az OECD készített egy érdekes tanulmányt, melynek egyik legfőbb következtetése az, hogy a tagországokban sokkal egyenlőtlenebbül oszlik el a vagyon, mint a jövedelem. A felső tíz százaléké az összvagyon 52 százaléka, de a jövedelmeknél kevésbé kirívó az egyenlőtlenség. A fenti ábra szemlélteti ezt a megállapítást, narancssárga színnel látható, hogy az adott országokban a társadalom legvagyonosabb 10 százaléka az összvagyon (wealth) hány százalékát birtokolja, míg kékkel olvasható, hogy az összes jövedelem (income) hány százalékát tudhatja magáénak a legmagasabb jövedelemmel bíró 10 százalék. Jól látható, hogy a vagyon tekintetében sokkal nagyobb az egyenlőtlenség, mint a jövedelem terén.

Az OECD átlagában a felső 10 százalék az összvagyon 52 százalékát birtokolja, míg az összes jövedelem 24 százalékával rendelkezik.
Magyarország a lista középmezőnyében foglal helyet, a legegyenlőtlenebb társadalmak az USA-ban és Chilében alakultak ki, a legkisebb egyenlőtlenség pedig Szlovákiában tapasztalható. A teljes cikk a Pénzügyi Szemle Online oldalán jelent meg, ITT olvasható. 

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.