Négy hazai vállalat sikeresen elvégezte az ELITE Programot

Tőzsde2020. júl. 22.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Négy magyar cég részvételével tartották meg júliusban a Londoni Értéktőzsde és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló ELITE Program záró eseményét. Az online gyakorlati záróvizsga során a Columbus Klíma, a DM-KER, a Lakics Gépgyártó, valamint a Textura vezetői tartottak befektetői prezentációt a panelben résztvevő zsűri tagjai részére, ezzel sikeresen zárták le a nemzetközi vállalkozásfejlesztést biztosító programot.

Négy hazai vállalat, a Columbus Klíma Cégcsoport, a DM-KER Nyrt., a Lakics Gépgyártó Kft., valamint a Textura Zrt. részvételével rendezték meg a 45 országból, 36 szektorból világszerte több mint 1500 vállalatot jegyző ELITE Program júliusi záró eseményét. A négy cég vezetője a Programban tanultakat felhasználva, az ún. „Elevator Pitch” keretében mutatták be cégük tevékenységét és azok jövőbeli terveit, majd egy Q&A blokkban megválaszolták a zsűri által feltett kérdéseket.

Az online prezentációkat elbíráló bizottságban többek között ott volt Luca Broglio, az ELITE Program termék-és üzletfejlesztési menedzsere, valamint Nagy Péter Gábor, a Budapesti Értéktőzsde kibocsátói akvizíciós területének igazgatóhelyettese is. A bírálók megfelelőnek minősítették a pitch-eket, ezzel a vállalatok sikeresen fejezték be a vállalatfejlesztési programot.

Az ELITE Programban résztvevő vállalatok közül a DM-KER Nyrt. korábban, 2020. januárjában vezette be részvényeit a középvállalatok tőkepiaci megjelenését lehetővé tevő BÉT Xtend piacra.

A Programot sikeresen abszolváló, építőipari gépeket értékesítő DM-KER tapasztalt saját növekedési sztorijának és távlati terveinek prezentálásában, hiszen számos alkalommal mutatkozott be befektetők és pénzpiaci szakemberek előtt a tőkebevonást megelőzően, 2019-ben. A dinamikus növekedési fázisban lévő középvállalat stratégiája a további gyarapodást és a nemzetközi terjeszkedést tűzte ki célul, amelyhez a képzés szintén praktikus gyakorlati példákat és módszereket biztosított.

„Hisszük, hogy a célok eléréséhez a cégek alapítói, tulajdonosai és menedzsmentje számára egyaránt szükséges a folyamatos tanulás, valamint meg kell ismerkedniük a nemzetközi tapasztalatokkal is. A BÉT által kínált ELITE Program pont a hozzánk hasonló, fejlődni vágyó középvállalatoknak készült: az itt megszerzett tudás sokat segített többek között a DM-KER szervezet- és vállalatfejlesztésében, valamint a tőzsdei bevezetés megvalósításában egyaránt”

– mondta Bátor Ferenc, a DM-KER igazgatóságának elnöke.

A 45 BÉT-ELITE Program képzése révén a cégvezetők olyan tudásbázist és tapasztalatokat sajátíthatnak el, amelyek hozzájárulhatnak a válságálló és szilárd vállalati építkezéshez. Magyarországról már 47 cég csatlakozott a programhoz.

A BÉT-ELITE Program a nemzetközi gyakorlatok átadásával biztosít friss, naprakész és gyakorlatorientált tudást a résztvevő vállalatok számára, a kiegészítő magyar modulok pedig a Magyarországra jellemző sajátosságokra is felhívják a figyelmet, például a piaci környezet, a befektetők elvárásai, az adózás vagy a jogi ismeretek tekintetében. A BÉT európai uniós pályázati forrásból az alkalmas vállalatok számára költségtérítést is biztosít 100 százalékos intenzitással GINOP és KMR régiókban egyaránt.

„Határozottan pozitív visszacsatolást jelent számunkra, hogy a BÉT-ELITE Programban résztvevő négy vállalat sikeresen alkalmazta a képzés során elsajátítható tudáskészletet a gyakorlatban. A Program elvégzésével a Columbus Klíma, a Lakics Gépgyártó és a Textura is felkészülten vághat bele a további növekedési tervek megvalósításának, sőt, akár a tőkepiaci jelenlét megalapozásának. Ennek érdekében a Budapesti Értéktőzsde további szolgáltatásai is a vállalatok rendelkezésére áll, legyen szó a felkészülést elősegítő Mentor Programról, a tőkebefektetést megvalósító Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alapról, vagy éppen a részvénybevezetést segítő, kijelölt tanácsadók bevonásáról.”

– nyilatkozta Paulovits Márton, a BÉT kibocsátói akvizíciós igazgatója.

Az ELITE Program ősszel induló újabb csoportjába a Tőzsde egyébként már várja az érdeklődőket, a Programról, a jelentkezés módjáról és a közel 50 fős magyar középvállalatot számláló teljes ELITE közösségről ITT lehet többet megtudni.

Videók ajánlása vagy bármi