10 lélegzetelállító úticél júniusra

Hírek2018. máj 31.Növekedés.hu

A Business Insider utánajárt az éghajlati sajátosságoknak és felmérte mikor a legkeresettebbek a híres-neves turisztikai központok, amelyek közé természeti csodák, kirándulóhelyek és pezsgő éjszakai klubok is tartoznak.

1. New York

Sokak szerint kevés dolog képes felülmúlni a New York-i nyarat. Habár arra vonatkozóan nincs kikötés, hogy mikor érdemes a Nagy Almába utazni, az biztos, hogy a júniussal nem lő mellé az ember, hisz az időjárás ilyenkor még enyhe, sok a szabadtéri koncert és előadás. A New York-i repülőjáratok árai általában júliusban és augusztusban a legmagasabbak, tekintve a turizmus csúcspontját, ezért, ha egy nyári kirándulást tervez a nagyvárosba, jobb ha minél előbb lefoglalja a repülőjegyét.

2. Portland

Számtalan élmény várja a lelkes turistákat Portlandben a tiszta égbolt, a meleg idő, a gyönyörű kilátás és az életteli utcák forgatagán kívül. Látogasson el a belvárosában található a Pioneer Courthouse Square, a város főterére, ahol különböző fesztiválok és koncertek zajlanak egész évben, de kellemes szórakozást nyújthat még a Pearl District, ahol különböző éttermek, bárok és galériák várják a vendégeket.

3. Anchorage

Érdemes a nyári napfordulót az Alaszkában található városban tölteni, ugyanis június 21.-én a tetőfokára hág a hangulat, amelyhez az éjféli nap jelensége asszisztál varázslatos hangulatot kölcsönözve a helynek.   Alaszka ugyanakkor a természetkedvelők nagy kedvence is, hisz itt olyan dolgok számítanak átlagosnak, hogy ha az ember kinéz reggel az ablakán, akkor egy medve szimatol az lakása előtt, vagy, hogy ebédszünetben kiugorhat a munkahelyéről megmászni akár egy gleccsert is.

4. Izland 

Ha az éjféli nap jelensége nem elég nyűgözte le eléggé, látogasson el a Westfjordokhoz Izland északnyugati torkolatánál - június 21-én ugyanis ott egyáltalán nem megy le a nap. Izlandot hatalmas érdeklődés övezi, nem véletlen: mesébe illő természeti csodák várják az ide látogatókat. Vízesések, vad tengerpartok, lávamezők, füstölgő geotermikus zónák, hőforrások, vulkanikus képződmények, sarki fény, bálnák, sarki rókák, és a többi. De lélegzetelállító kilátás nyílik a hegyekre és a gleccserekre is, amelyek mindenféle szabadtéri tevékenységet biztosítanak a kirándulástól a piknikig.

5. Dublin

Habár az ivászat nem kötelező a vikingek alapította Dublin városában, de erősen ajánlott. Minden klasszikus turistaprogram magába foglal egy utat a híres Guinness sörfőzdébe, vagy a Temple Bar pubba. Érdemes útba ejteni a Dublin Kastélyt, amely még 1204-ben épült, a Szent Péter katedrálist és a Phoenix Parkot is, utóbbi kétszer akkora, mint az angliai Hyde Park.

6. Dubrovnik

A horvát város különlegessége, hogy már kora márciustól, október végéig kellemes langyos-meleg van. A hely ideális úticél lehet egy kora júniusi kiruccanáshoz. A történelemi hangulatú óvárosi rész csodálatos sétákat kínál az ősi városfal mentén. Ha pedig felfrissülésre vágyna, látogasson el a Szent Jakab strandra, amely mindössze 15 percre van a várostól. A homokos-kavicsos strand lenyűgöző kilátást nyújt a Lokrum-szigetre is.

7. Moszkva

Nem meglepő módon nyáron érkezik a legtöbb turista Oroszország szívébe, Moszkvába. Az év nagy részében az orosz főváros hőmérséklete fagypont alatt marad, de júniusban körülbelül 21 fok körül ingadozik a hőfok. Az ikonikus látnivalók közé tartozik a Kreml épülete, a Vörös tér és a Boldog Vazul-székesegyház is. De ha valami olyat keres, amely nem a szokványos turistacélpontok közé tartozik, akkor fedezze fel a hidegháború korszakából fennmaradt bunkereket vagy nézze meg az űrkutatással foglalkozó számos múzeum egyikét. Érdemes még a nyár elején ellátogatni a városba, a repülőgépjáratok árai júliusra jelentősen megdrágulnak.

8. Amazonas 

Az Amazonas-medence óriási trópusi esőerdővel borított földje a bátrabb utazók célpontja elsősorban. Amazonas-medence területén fellelhető növényvilág az egész világon páratlan szépségű. A 60 méternél is magasabbra növő fák eltakarják a napfényt, ezért az erdő száraz részein a talajt sokszor csupán rothadó növények borítják. Jellegzetes növényei például a kaucsukfa, a fügefajok, a pálmafélék, az orchideafajok, a kaktuszfélék. Nem csak a növény, de állatvilágának változatosságáról is híres. Az esőerdőben lévő fajok számát pedig csak megbecsülni lehet, mivel az erdő nagy része máig ismeretlen a felfedezők előtt.

9. Zanzibar 

Zanzibar Tanzánia partjainál fekvő szigetcsoport egyike. Zanzibar számos érintetlen, homokos strandot kínál, így tökéletes úticél azoknak, akik kiszeretnének szakadni a monoton hétköznapokból és előnyben részesítik a tengerparti pihenést. Június a nedves szezon végét is jelzi, így az utazók az esőzések helyett tiszta égboltot és sok napsütést kaphatnak. Zanzibar fővárosa Stone Town pedig egy gyöngyszem, ahol keveredik a mór, arab, perzsa, indiai és európai népek egyedülálló kultúrája.

10. Borneó

Borneó szigetéről sokaknak főleg a hatalmas dzsungelek, a fejvadász törzsek és az orángutánok juthatnak eszünkbe. A természet szerelmeseinek a délkelet-ázsiai sziget maga a paradicsom. Borneó biológiai értelemben a legsokszínűbb hely a Földön, többek között a világ legegzotikusabb állatfajainak ad otthont: hatalmas gyíkoknak, óriáshernyóknak, kígyóknak, majmoknak is.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.