Gulyás: jelenleg semmilyen nyitás nem engedhető meg

Egészség2021. márc. 26.MTI

A jelenlegi számok mellett, pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg, egy utolsó nagy közös erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy túl legyünk a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcspontján - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely pénteken, rendkívüli online tájékoztatóján.

A kereskedelmi és iparkamara, illetve a gazdasági élet szereplői által javasolt változtatások bevezetésére akkor van lehetőség, ha a beadott oltásszám tekintetében Magyarország átlépi a 2,5 milliós határt, azaz 2,5 millió ember legalább az első oltását megkapta - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken rendkívüli online tájékoztatóján, hozzátéve: ez a jelenlegi számítások szerint a húsvét hétfőt követő néhány napban be fog következni.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb feladatok elé állítja az országot.

Megismételte a miniszterelnöknek a Kossuth rádióban tett kijelentését, miszerint a jelenlegi számok mellett, pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg.
Úgy fogalmazott: "egy utolsó közös nagy erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy túl legyünk a járvány harmadik hullámának csúcspontján". Ezért mindenkit arra kért, hogy az érvényben lévő szabályokat tartsa be, a húsvéti ünnepek időszakában is.