Betöltötte a 25. életévét? - Szeretne kapni 3,5 millió forintot?

Pénzügyek2018. jún 14.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A londoni Resolution Foundation kutatóintézet előállt egy igen érdekes ötlettel, mely a brit generációk közötti vagyoni egyenlőtlenségeket lenne hivatott kezelni: meg kell emelni az öröklési illetéket és a befolyt pénzből minden fiatalnak ki kell fizetni tízezer fontot - 3,5 millió forint - a 25. születésnapján. A brit gazdaság és társadalom egyik égető problémája a generációk közötti súlyos vagyoni egyenlőtlenség. A fiatalok egy jelentős része nem tudja fizetni a tanulmányait, nem jut lakáshoz vagy képtelen finanszírozni indulás előtt lévő vagy épp felfutó vállalkozását. Ezek a hiányosságok csak még tovább növelik a generációk közötti vagyoni egyenlőtlenséget, sőt a gazdaság növekedési lehetőségeit is csökkentik. A Resolution Foundation szerint ugyanakkor van megoldás: meg kell emelni az öröklési illetéket, a plusz pénzt pedig oda kell adni a fiataloknak.

Ha a 25. születésnapjára mindenki kapna egy 10 000 fontos - 3,5 millió forint - ajándékot, az jelentősen javítaná fiatalok vagyoni helyzetét.
A fenti ábra feketével mutatja a különböző életkorokhoz tartozó vagyoni helyzetet, zölddel pedig a tervben szereplő plusz 10 000 fontos állapotot. A számítások szerint a 25-29 éves korosztály közel kétharmadának vagyonát több mint duplájára emelné a fenti lépés. A teljes cikk a Pénzügyi Szemle Online kiadásában jelent meg, ITT olvasható. 

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.