Rengeteg pénzt keresnek a klubok a foci vb-n

Pénzügyek2018. jún 22.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A FIFA előreláthatólag 3,9 milliárd dollárt kasszírozhat a foci világbajnokság révén befolyó hirdetésekből és a közvetítési díjakból, de néhány nagy klub is jól járhat a játékosai szereplése után járó FIFA-pénzekből. Az első becslések szerint a Real Madrid, a Manchester City és a Chelsea FC kaszálhat a legtöbbet. Figyelembe véve a hatalmas nézettséget, nem meglepő, hogy a foci vb a FIFA legnagyobb bevételi forrása. A legfrissebb pénzügyi adatok szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség közel 4 milliárd dollár bevételt vár az idén, melynek oroszlánrészét a világbajnoksághoz kapcsolódó médiafelületek értékesítése és a marketingjogok teszik ki. De a nagy klubok sem járnak rosszul. A grafikon a német Vexcash oldal számításait mutatja be. A FIFA várhatóan összesen 209 millió dollárt fog kifizetni a "Club Benefits Program" keretein belül a klubok számára a világbajnokságon, ami  az összbevételhez képest már nem is tűnik olyan soknak.

Egyelőre a lista első helyén a spanyol Real Madrid foglal helyet, ezüstérmes lehet a Manchester City és a  Chelsea FC.
Természetesen minden attól függ, melyik ország válogatottja mior esik ki, mert a FIFA a játékosok és a játszott napok száma után fizet.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.