Dinamikus féléven van túl az OTT-ONE

Tőzsde2019. szept 30.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

1,3 milliárd forintos árbevétellel zárta az első félévet az OTT-ONE Nyrt., amely az előző év azonos időszakához képest 22 százalékos növekedést jelent – derült ki a vállalat ma közzétett féléves beszámolójából. A vállalat EBITDA értéke ugyancsak megugrott: 23 százalékkal felülmúlva a 2018. első féléves eredményt, 151 millió forint lett.

A tőzsdei társaság aktív első féléves tevékenysége nyomán a vezetőség az idei évre továbbra is a 2018. évit meghaladó eredményre számít.

Közzétette a 2019-es év első felére vonatkozó nem auditált pénzügyi eredményeit a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett OTT-ONE. A társaság árbevétele 1,3 milliárd forint lett, amely 22 százalékkal több a 2018-as bázisidőszakhoz képest. A kamatok, adók, és az értékcsökkenés előtti eredménye (EBITDA-ja) 23 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi eredményt, összesen 151 millió forint lett. A társaság 2019 első félévében kötött szerződésekből származó bevétele jellemzően az év második félévének eredményeiben jelenik majd meg, így a vállalat továbbra is a 2018. évit meghaladó eredményre számít.

A tőzsdei vállalat, amelynek fő tevékenységei a streaming, a high-tech biztonságtechnika, a blockchain, az e-learning, az esport és az Ipar 4.0 köré csoportosulnak 2019 első félévében számos területen ért el előremutató eredményeket. A Társaság lezárta többek között a mintegy 1 milliárd forintból megvalósuló saját szerverközpontjának beszerzési folyamatait, amely eredményeként egy olyan védett és minősített szerverkapacitás jön létre, amely kiválóan hasznosítható a streaming és a biztonságtechnikai üzletágakban. 2019 áprilisában a streaming területén könyvelhetett el jelentős sikert a vállalat, miután a Telenor Magyarország Zrt. meghosszabbította a társasággal  a 2016-ban kötött azon hosszú távú együttműködést célzó, stratégiai szerződését, amelynek értelmében a továbbiakban is az OTT-ONE üzemelteti, illetve fejleszti a Telenor Magyarország Zrt. komplex OTT TV és videó megoldását, a „Telenor MyTV” szolgáltatást.

Az idei év egyik mérföldkövének tekinthető továbbá az is, hogy az OTT-ONE Nyrt. megkötötte az első milliárdos nagyságrendű IT szerződését. A keretszerződés összesen 1 milliárd 935 millió forintról szól, ennek értelmében egy magyarországi megrendelő számára hajt végre innovatív informatikai és információbiztonság-technológia fejlesztéseket a vállalat. A társaság az idei évben tevékenységének több területén is újabb innovatív irányok felé nyitott, amely nyomán a vállalat az elmúlt hetekben elindította többek között új IT-security üzletágát, illetve komoly fejlesztési munkálatokba kezdett az AI-megoldásokon alapuló, dróntechnológiákat is igénybe vevő képfelismerési területeken.

A vállalat tőkepiaci jelenlétét illetően is eredményes és rendkívül aktív időszakon van túl. 2019 májusában a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójának döntése alapján az OTT-ONE törzsrészvényei T kategóriából átkerültek a Standard kategóriába. Ugyancsak az év első felében határozott arról a vállalat, hogy megkezdi egy tőkepiaci tranzakció lebonyolítását, amely – mint ismeretes – kettős célt szolgál. Egyrészt a friss tőke megalapozza a jövőbeni növekedést, amely eredményeként számos új fejlesztés valósulhat meg. Másrészt a tranzakcióval a vállalat eleget tehet annak az egyetlen eddig még nem teljesített feltételnek, ami ahhoz szükséges, hogy az OTT-ONE részvényeit a későbbiek során a Budapesti Értéktőzsde Prémium Kategóriájába sorolják.

Az OTT-ONE aktív tőkepiaci jelenlétét példázza továbbá az is, hogy részvényei bekerültek a BUMIX indexkosárba, amely a BÉT közepes és kis piaci tőkeértékű tőzsdei cégeket tömörítő indexe. Illetve az is, hogy a társaság a BÉT döntése értelmében felkerült arra a listára, ahonnan befektetési szolgáltatói érdeklődés esetén bekerülhet a Budapesti Értéktőzsde elemzés-árjegyzési programjába.