Meglepő helyeken költik a legtöbbet a turisták

Hírek2018. okt 20.Növekedés.hu

Tavaly összesen 1,32 milliárd ember utazott turisztikai céllal külföldre, és együttesen 1,34 ezer milliárd dollárnak megfelelő összeget költöttek el a különböző turistaparadicsomokban.  A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) a nemzetközi idegenforgalmi tendenciákat vizsgálta. A legújabb jelentésük szerint 2010 óta tavaly volt a legmagasabb a nemzetközi turisták száma.

Tavaly összesen 1,32 milliárd ember utazott turisztikai céllal külföldre, ez 7 százalékos növekedés 2016-hoz képest, míg a turisztikai bevételek 5 százalékkal 1,34 trillió dollárra nőttek.
Nem csak a már-már megszokott Egyesült Államok, de több európai ország is a lista élére került a népszerűséget tekintve.
2017-ben Franciaországba érkezett a legtöbb utazó, pontosan 86,9 millió turista. Utána Spanyolország következik a toplistán 81,8 millió fővel majd az Egyesült Államok 75,9 millió fővel.
A legtöbb pénzt az Egyesült Államokban költötték a turisták, összesen 210,7 milliárd dollárt, majd Spanyolország 68 és Franciaország következik 60 milliárd dollárral. Ami Magyarországot illeti, tavaly 15,785 millió turista érkezett hozzánk külföldről, akik 6 170 millió dollárnyi összeget költöttek el. 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.